Egalitatea este mai bună pentru toată lumea

0

Membrii Cartei Diversității din România care s-au alăturat Grupului de Lucru sunt: Dentons, Genpact, L’Oréal România, Orange, Raiffeisen Bank, Sanofi, Unilever, alături și de companii mai mici din România, cum este Junior Group.

O cercetare realizată de IKEA România, în colaborare cu Ipsos, a arătat că mai mult de 40% din bărbații din România sunt conștienți de statutul lor privilegiat la locul de muncă comparativ cu femeile. Studiul a arătat, de asemenea, că 46% din femeile din România au fost expuse personal sau cunosc pe cineva care s-a confruntat cu discriminarea de gen la locul de muncă. Cercetarea confirmă, de asemenea, că se așteaptă ca firmele să contribuie în mod semnificativ la realizarea egalității de gen la locul de muncă.

Excelența sa, Ambasadorul Suediei în România și reprezentantul ANES, Aurora Martin – șeful Direcției Strategie, Politici, Programe și Monitorizare a Egalității, Stefan Vanoverbeke – CEO IKEA pentru Europa de Sud-Est și Ambasadorul Cartei Diversității din România -Eugen Crai, au fost prezenți la eveniment. De asemenea, printre invitati s-a aflat si Sari Brody, Global Equality, Diversity and Inclusion Manager la Ingka Group, cu care am discutat mai multe despre egalitatea de gen la locul de munca, de la diferențe salariale la modalități prin care putem combate discriminarea.

ELLE: Conform Indexului Egalității de Gen,  România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al egalității de gen, clasament determinat de analizarea a 6 domenii: piața muncii, statut economic, educație și formare, timp liber și muncile casnice, reprezentare politică, socială și economică, sănătate. De ce crezi că se întâmplă acest lucru și ce măsuri ar trebui luate pentru a putea vorbi de egalitate la locul de muncă?

Sari Brody: Peste tot în…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.