Efectele majore pe care infidelitatea le are asupra unei relații

0

Mulți factori pot distruge o relație. Infidelitatea este unul dintre factorii principali. De ce este infidelitatea atât de greu de uitat și iertat? Deoarece efectele ulterioare pot dura mult mai mult decât aventură propriu-zisă. Dar care sunt efectele infidelității asupra unei relații?

Încrederea

Infidelitatea afectează nivelul de încredere dintr-o relație. Orice relație presupune un angajament între cei doi partneri, de a fi alături la bine și la greu. Infidelitatea rupe această încredere pe care unul dintre parteneri o are față de celălalt. O aventură extraconjugală poate afecta foarte mult o relație conducând până la distrugerea ei iremediabil.

Dacă mai există și copii la mijloc atunci și ei sunt mințiți. Timpul pe care partenerul îl petrece alături de persoana cu care are aventură este timp petrecut departe de copii. Prin urmare veți fi nevoiți să-i mințiți încercând să justificați absența partenerului. Dacă și copiii sunt mai mari atunci există și varianta ca ei să descopere minciuna, iar prea multe dezamăgiri duc la nașterea unor sentimente neplăcute, de dispreț, din partea copiilor. Lipsa încrederii și disprețul fac imposibilă existența unei relații sănătoase.

Lipsa încrederii conduce la suspiciuni și interogări. Poate crea în cadrul cuplului un mediu ostil și tensionat chiar dacă aventura a luat sfârșit de mult. Amintirile despre această relație extraconjugală pot duce chiar și la certuri spontane, chiar și la ani buni de la terminarea ei.

Respectul de sine

Infidelitatea rănește partenerul înșelat deoarece îi atacă direct respectul față de propria ei persoană. Va începe atunci să se întrebe care îi este valoarea și de ce este mai prejos decât persoana cu care ai o aventură. Ce are el/ea și eu nu am? Sunt mai tineri/e, slabi/e, frumoși/oase? Această…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.