După 17 ani de exil, Steve Yoo a primit autorizaţia de a reveni în Coreea de Sud

0

Un fost star al muzicii K-pop, aflat în exil timp de 17 ani în Statele Unite pentru că nu şi-a efectuat serviciul militar, a primit vineri autorizaţia din partea justiţiei coreene de a se întoarce în Coreea de Sud, relatează AFP.

În 2002, Steve Yoo, un cântăreţ de K-pop faimos în anii ’90, a primit cetăţenia americană, renunţând automat la cea sud-coreeană, şi astfel scăpând de serviciul militar obligatoriu.

Opinia publică a fost scandalizată, iar Ministerul Justiţiei sud-coreean i-a interzis întoarcerea în ţară, refuzându-i în mod sistematic toate cererile de viză, o interdicţie ridicată vineri de Înalta Curte din Seul.

O hotărâre judecătorească îi deschide calea lui Steve Yoo de a reveni în Coreea de Sud, deşi Ministerul de Externe şi-a anunţat intenţia de a face apel la decizia justiţiei.

Un sondaj recent a arătat că aproape 70% dintre persoanele chestionate s-au pronunţat împotriva întoarcerii cântăreţului în Coreea de Sud.

Hotărârile judecătoreşti anterioare au justificat respingerea solicitărilor sale de viză, subliniind că întoarcerea lui riscă să „demoralizeze” trupele şi să încurajeze tinerii să evite serviciul militar.

Tinerii sud-coreeni trebuie să efectueze serviciul militar timp de 21 de luni, iar majoritatea celor 599.000 de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.