Dreptatea fetițelor violate și cultura violului la nivel instituțional

0

Îmi este greu să înțeleg de ce nu ne revoltăm toți, în condițiile în care România perpetuează o cultura violului chiar prin intermediul instituțiilor care ar trebui să facă dreptate victimelor agresiunilor sexuale. Îmi este foarte greu să înțeleg de ce nu umplem străzile, protestând în fața instanțelor care lasă în libertate violatori și în fața prejudecăților unor judecători care plasează vina, în cazul agresiunilor sexuale, asupra unor copii. Iar o nouă investigație cutremurătoare publicată astăzi de Libertatea și realizată de Adriana Oprea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag și Răzvan Luțac vorbește despre fenomenul pedofililor care scapă nepedepsiți – pentru că justiția din România, pe lângă toate bubele ei, este profund misogină.

Conform investigației, pe care o puteți citi pe larg în Libertatea pe link-ul de mai sus, violul, așa cum ar fi logic să fie încadrată orice agresiune sexuală înfăptuită cu o persoană care nu are consimțământ, e transformat în repetate rânduri, chiar de către justiție, într-un act sexual consimțit. Asta deși bunul simț (pe lângă numeroase studii) ne spune că niște copii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani nu sunt suficient de maturi încât să își dea acordul pentru un act sexual. Asta e o fațetă din ceea ce se poate numi cultura violului.

Iar acesta nu este un caz particular, nu este o scăpare! De pe 15 octombrie anul trecut, când a fost publicat primul articol din seria Prădătorii de copii’ în Libertatea, jurnaliștii care au investigat situația au ajuns la concluzia că există cel puțin 500 de cazuri în care violatorii de copii au căpătat pedepse cu suspendare, lucru confirmat ulterior și de Ministerul Justiției. Din calculele realizate de jurnaliști rezultă că, la…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.