Documente și măsurători ca la carte pentru orice tip de imobil

0

Ți-ai cumpărat de curând un pământ și vrei să începi construcțiile pe raza lui? Chiar dacă îl vei folosi în scopuri personale sau vei adăuga imobilul în sistem, ai nevoie de o documentație realizată corespunzător. Alături de o echipă de topografi experți, vei înțelege mult mai simplu tot procesul.

Astfel de servicii îți sunt de folos în gestiunea proprietăților imobiliare. Ai nevoie de planuri topografice pentru autorizații de construire, PUD, PUZ, PUG. Acestea vor fi înregistrate în Sistemul de Cadastru și Carte Funciară. În acest mod, orice proprietate poate fi verificată, iar numeroase suspiciuni sunt astfel eliminate.

Un topograf Cluj îți va oferi asistență tehnică topo-cadastrală pe tot parcursul lucrărilor. Alături de firma Topo Cad Vision ai parte de măsurători cu aparatură de înaltă performanță, servicii de topografie inginerească și servicii de cadastru și intabulare. Serviciile se realizează pentru toate spațiile sau terenurile situate pe raza județului Cluj. Te întrebi care este gama de activități la care experții îți pot răspunde cu promptitudine? Descoperă mai jos câteva dintre serviciile frecvent accesate:

  • Relevee ale construcțiilor – Releveul este un document util, solicitat adesea în cadrul tranzacțiilor imobiliare. De obicei, banca ce acordă creditul imobiliar o va dori pentru dosarul tău de client. Documentul trebuie să fie unul realizat la zi, nu este permisă prezentarea unuia vechi. De asemenea, este un act important și pentru realizarea declarațiilor de impunere. Ai nevoie de un releveu în cazul oricărei proprietăți, fie ea casă, apartament sau construcție industrială.
  • Rapoarte de expertiză tehnică extrajudiciară – Experții în topografie sunt oricând gata să îți fie de mare ajutor. Toate problemele judecătorești de natură imobiliară au o singură rezolvare: raportul de expertiză tehnică. Astfel, poți obține dobândirea dreptului de proprietate, granituiri, rectificări ale suprafețelor sau dezmembrări și ieșiri din indiviziune. Întocmirea se va face doar în conformitate cu informațiile tehnice obținute și verificate în prealabil cu un avocat.
  • Modelare 3D – În procesul de proiectare sau de realizare a studiilor de specialitate, un model digital tridimensional reprezintă un real ajutor. Echipei de topografi îi este mult mai ușor să se ghideze când au la îndemână un astfel de suport. Modelul constă în redarea explicită a tuturor elementelor topografice și urbanistice a proprietăților. Așa încât, devine un instrument de maximă importanță în detalierea fidelă a elementelor din teren. Pentru a intra în posesia modelului, poți alege DTM, imaginile raster de precizie sau Point Cloud.

Dacă te întrebi care este preț topograf corect, nu trebuie să-ți faci prea multe griji. La Topo Cad Vision, cotația se stabilește în funcție de complexitatea construcției.

De exemplu, costurile pentru servicii de intabulare variază între 800 și 1600 RON. Proiectele de alipire și dezmembrare, pornește de la 350 RON per lot. De asemenea, dacă sunt mai mult de trei parcele, planșele pentru emiterea certificatului de urbanism sunt incluse în preț. Certificatele de urbanism pornesc de la suma de 200 RON și pot ajunge până la 600 RON. În cazul apartamentărilor, cotațiile sunt cuprinse între 300-500 RON.

Indiferent de serviciile pentru care optezi, alege să colaborezi cu experți în domeniu!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.