Dezvăluiri despre Birlic. Ion Dichiseanu spune cum era actorul în realitate

0

Considerat de Radu Beligan – și nu numai – un „geniu al comediei, al umorului românesc”, Grigore Vasiliu și-a căpătat supranumele de Birlic de la piesa cu același nume, în care l-a interpretat magistral pe eroul principal Costache Perjoiu, zis Birlic, un obscur funcționar dintr-o localitate din nordul Moldovei.

În scurt timp, în urma unui succes uriaș de casă, dar și datorită talentului nativ, Grigore Vasiliu a devenit un actor extrem de apreciat, dar și director și patron al mai multor companii teatrale. Însă pe cât de „mare” era pe scenă, pe atât de „mărunt” se arăta maestrul comediei în afara ei!

Ion Dichiseanu a jucat în trei filme alături de Birlic

„Grigore Vasiliu Birlic era o persoană extrem de emotivă. În afara scenei, nu lega două vorbe! Țin minte că, înainte de a ieși în fața oamenilor și a le spune câteva cuvinte, înainte de premiera filmului «Titanic Vals», stătea în culise și se întreba panicat: «Ce mă fac, ce mă fac?», în timp ce-și freca nervos mâinile. Din când în când, se ducea și se uita, din spatele cortinei, la publicul din sală, apoi revenea speriat în culise și începea iarăși să se văicărească”, a dezvăluit Ion Dichiseanu, 85 de ani, pentru Libertatea.

Coleg pe platoul de filmare cu Birlic la realizarea filmelor…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.