Detaliile cutremurătoare pe care le-am aflat din filmul despre Colectiv difuzat de Libertatea

0

Libertatea a publicat astăzi un film de 20 de minute și 40 de secunde filmat de către un subofițer care însoțea primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns curând după momentul declanșării incendiului de la Colectiv. Au trecut patru ani de la tragedia în urmă căreia și-au pierdut viața 64 de persoane, iar peste 180 au fost rănite, dar în continuare avem multe întrebări fără răspuns, iar autoritățile își pasează vina.

Ofițerul care a dat imaginile a vrut să-și păstreze anonimatul, însă celelalte autorități, inclusiv din conducerea DSU, au confirmat că filmul a fost păstrat secret și pentru ele. Acest lucru este extrem de neobișnuit, pentru că după cum a explicat tot ofițerul, „Intervențiile importante se filmează la București, pentru că cei de acolo sunt de serviciu 24 de ore din 24. De regulă, o parte dintre imagini sunt făcute publice, iar filmările integrale sunt analizate ca să îmbunătățim intervențiile”.

Cu toate astea, filmările nu au fost văzute decât de către un grup mic de ofițeri superiori, nu au fost folosite nici la analizele interne, nu au fost date Corpului de Control al Guvernului Cioloș și nici procurorilor. În declarațiile pentru Libertatea, ofițerul adaugă: „Chiar dacă nu ne-a convenit ce ați scris atunci, ați scris adevărul! Iar acum, apropo de toate audierile de la Parchet și de apropierea a patru ani de la eveniment, am simțit că e normal ca publicul să știe tot adevărul ca să se închidă cercul”.

Este revoltător, dureros, frustrant să vezi aceste imagini, dar oricât de greu de privit ar fi, trebuie să le vedem pentru a încerca să înțelegem adevărul despre seara de 30 octombrie 2015.

Primul apel către 112 a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.