Despre trenduri fără filtru – confesiunea unui beauty editor

0

În ultimul timp, din ce în ce mai multe persoane publice și influenceri au postat poze fără machiaj, fără filtre, Facetoon sau alte moduri de estetizare. Acest trend a prins în online-ul românesc destul de recent, ținând cont că în străinătate, celebritățile făceau asta acum vreo doi ani.

Scriam la vremea respectivă că, pe multe dintre noi, acele poze naturale ne vexează oricum, pentru că putem vedea cu ochiul liber cum celebritățile sunt mai frumoase decât noi din naștere, pentru că au câștigat loteria genetică și îmbătrânesc grațios, în timp ce multe dintre noi nu arătăm așa nici dichisite și filtrate.

Între timp, trendul și-a pierdut din exuberanță – singura care și-a păstrat poziția fiind Alicia Keys, care a prezentat Grammy-urile fără machiaj. Însă se simte schimbarea pe care a adus-o: nimeni nu mai e șocat atunci când o femeie se prezintă fără cosmetizări și au dispărut titlurile de articole de genul Vedeta X și-a uitat machiajul acasă’. Totul bine și frumos.

Acum ne dorim mai multă autenticitate. Cel puțin teoretic. Ce am observant la persoanele publice care s-au alăturat acestui trend este că pozele nefiltrate au avut doar un impact inițial, au curs like-urile, însă au fost oferite doar pentru curajul asumat, nu pentru imagine în sine. Iar influencerii au revenit la pozele atent alese și prelucrate în care afișează rujul sezonului, farduri cu glitter și highlightere ce oferă acel look tridimensional și sexy. Iar atunci când cauți hashtag-ul #nofilter găsești mai mult peisaje.

Însă, revenind la pozele neprelucrate, ce am observat e că fetele arată foarte bine, chiar și atunci când nu intervine magia aplicațiilor. Nu am văzut riduri, acnee sau alte probleme. Poate doar un coș mic, introdus din condei într-un mod simpatic, pentru că umanizează și, deh, nimeni nu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.