Despre iubire la Festivalul „George Enescu”

0

Este greu de crezut că cineva poate face față întregii oferte din cele trei săptămâni de festival, dar, în mod cert, nu trebuie ignorată. În funcție de preferințe, interese și, nu în ultimul rând, recomandări, ar trebui neapărat trăită experiența festivalului, chiar și numai pentru câteva concerte.

Dacă majoritatea recomandă orchestre celebre și personalități muzicale, pentru cei care vor să „trăiască” muzica din altă perspectivă, am făcut o selecție pe tema iubirii. Să „vedem” concertele ca pe niște frumoase filme de dragoste.

1. 31.08. „Ah, iubirea mea” (Ay Amor!). Chiar din prima zi, avem parte de un spectacol de muzică populară veche, sec. 16 și 17, din Spania și America de Sud, ce reînvie atmosfera și pasiunea cu care erau trăite acele vremuri. Un show plin de culoare și mișcare în care muzicieni și dansatori vor rezona pe scena Ateneului.

Ateneul Român, orele 22.30, La Cetra dOrfeo: „Ay Amor!”, Michael Keustermans conducere și aranjamente muzicale, Corul Național de Cameră „MADRIGAL – MARIN CONSTANTN”, dirijor Anna Ungureanu.

2. 03.09. „The Hidden Place” de Iain Bell, pe versurile Christei Palmer. Compozitorul a fost inspirat de poemele Christei, care descriu momentele intime împărtășite de doi iubiți pe parcursul celor patru anotimpuri. Nu numai pentru că este unul dintre cei mai apreciați compozitori contemporani (prezent la București la ediția precedentă a festivalului), dar pentru frumusețea muzicii și versurilor, cântate îngeresc de Diana Damrau, această lucrare trebuie ascultată live. „I love you, love you, love you!/And on these wings of joy; I’ll fly!” – Spring – Christa Palmer

Sala Palatului, orele 20.00, London Symphony Orchestra, dirijor Gianandrea Noseda, Diana Damrau, soprană.

3. 04.09. „Femeia fără umbră” de Richard Strauss. Încă…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.