de unde provine şi cine l-a purtat pentru prima dată

0

A venit primăvara, aşa că e momentul potrivit să schimbăm gecile de iarnă cu jachete mai subţiri. Trench-ul este unul dintre piesele vestimentare care nu trebuie să îţi lipsească din garderobă, mai ales că nu se va demoda niciodată. Este extrem de versatil şi uşor de asortat la orice ţinută.

Istoria trench-ului: de unde provine şi cine l-a purtat pentru prima dată

Clasic şi elegant, trench-ul este un mush-have în sezonul primăvară-vară 2019 şi vine în nenumărate forme, texturi şi culori. Acest obiect vestimentar se poate găsi în diverse nuanţe, precum clasicul negru, crem, bej, dar şi în culori colorate, precum albastru electric, orange sau roşu. De asemenea, trench-ul poate fi croit într-o varietate mare: cu butoni, curele, buzunare mari ori revere.

Trench-ul este hitul primăverii, aşa că nu ezita să ţi-l achiziţionezi cât mai repede. Arată de minune în orice combinaţie de culori şi poate fi purtat cu lejeritate la ţinute elegante, casual, dar şi sport.

Această piesă vestimentară are popularitate şi în ziua de astăzi, deşi a fost inventat încă de acum mai bine de 100 de ani. El datează încă din perioada Primul Război Mondial, atunci când soldaţii britanici şi francezi au fost obligaţi să poarte haine mai uşoare pe front.

Soldaţii britanici au purtat pentru prima dată trench-ul

La vremea respectivă, două case de modă britanice, Burberry şi Aquascutum, au încercat să contureze această idee.

Totul a prins viaţă în anul 1879, când Thomas Burberry a inventat un material confortabil şi extrem de rezistent la ploaie. Se numea gabardină, o ţesătură uşoară, din care a realizat mai apoi trench-ul. Se spune că primul om care a ajuns la Polul Sud, Roald Amundsen, în 1911, a purtat acest tip de trench.

Casa de modă Burberry a avut un real succes, iar soldaţii britanici au purtat pentru prima dată gabardina. Odată cu trecerea timpului, Burberry a venit cu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.