De ce ne machiem mereu la fel?

0

Dacă vrei vreodată să știi care a fost highlight-ul vieții unui om, întreabă-l care-i muzica lui preferată. Majoritatea îți vor enumera zeii muzicali din timpul liceului/facultății, și poate alte câteva nume, gusturi deprinse exclusiv în a doua decadă a vieții, dacă au depășit acel prag. Câteva mici excepții vor exista, unii vor menționa formații/cântăreți ascultați de părinți sau frați mai mari și rar, dar foarte rar, vei vedea adulți în toată firea ascultând intenționat și în intimitate Ariana Grande, Billie Eilish, Taylor Swift sau, mă rog, ceva actual.

E oare muzica de azi mai bună, mai slabă? Depinde pe cine întrebi. Nu putem să criticăm arta obiectiv, dar știm cu certitudine că e natural să glorificăm momentele în care ne-am simțit bine, victoriile trecute și, de fapt, trecutul. Ne dăm seama că ne-am maturizat abia în momentul în care nu mai suntem deschiși la nou și nu înțelegem de ce copiii din ziua de azi nu știu ce e muzica adevărată’. Indiferent cum ar fi aceasta, adevărul e că, odată cu înaintarea în vârstă, devenim din ce în ce mai sceptici.

Același lucru se întâmplă și cu machiajul. Probabil de multe ori ai remarcat femei ce poartă machiaje demodate (smokey eyes, extensii de gene exagerate, gloss sidefat, machiaj cu multiple umbre, de tip telenovelă, countouring Kardashian style etc.), sau persoane care au un același machiaj-semnătură de când le știi și de la care nu se abat (poate chiar tu?). În funcție de stilul în care au rămas la un moment dat blocate, îți poți da seama cu precizie și de intervalul în care persoana respectivă avea până în 20 de ani. De ce se întâmplă acest fenomen?

Pentru că pentru multe dintre noi, produsele cosmetice au fost fructul interzis, iar odată ce am primit permisiune de la societate să ne machiem în…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.