Dăruiește Viață anunță că va reface spitalul pentru copii Marie Curie

0

Asociația Dăruiește Viață a anunțat ieri într-o conferință de presă că va reface de la zero spitalul pentru copii Marie Curie din Capitală. Fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu în 2012, Asociația Dăruiește Viață a început ca un demers de a continua misiunea pe care cele două și-o asumaseră până atunci ca voluntare: aceea de a identifica soluții care să crească șansele la viață ale bolnavilor de cancer din România.

Dăruiește Viață a reușit, în cei opt ani de activitate, să schimbe legea care îi forța pe pacienți să aștepte cu lunile aprobările necesare pentru a urma tratament în străinătate, a construit 18 camere sterile de transplant, triplând capacitatea României în acest domeniu, a construit primul laborator de diagnosticare în profunzime a cancerului limfatic, la Timișoara, și a dotat un laborator similar la Institutul Clinic Fundeni. A renovat secții de oncologie pediatrică și de adulți în București, Timișoara și Brașov. A dotat zeci de spitale cu echipamente medicale.

Dar fără îndoială cel mai mare proiect Dăruiește Viață este #NoiFacemUnSpital, adică construirea unui spital de oncologie pediatrică, primul din România care ar putea să ofere copiilor bolnavi de cancer toate serviciile necesare tratamentului – terapie intensivă, chirurgie, radioterapie și chimioterapie.

Acuzate de Primarul Capitalei Gabriela Firea că ar fi doar interfața unei inițiative a fostului Ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, prin intermediul unei postări distribuite pe Facebook, cele două fondatoare Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, au organizat o conferință de presă prin intermediul căreia au răspuns acuzațiilor primarului…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.