Danny Aiello, nominalizat la Oscar pentru rolul din „Do The Right Thing”, a murit la 86 de ani

0

Actorul american Danny Aiello, care a interpretat numeroase roluri secundare în filme de succes din anii ’80-’90, precum „Do the Right Thing”, „Leon” şi „Moonstruck”, şi care l-a jucat pe tatăl Madonnei în videoclipul piesei „Papa Don’t Preach”, a murit la vârsta de 86 ani, a anunţat vineri portalul TMZ, citat de EFE.

Actorul a murit joi seară într-o clinică din New Jersey unde era tratat pentru o afecţiune apărută brusc, potrivit aceluiaşi site specializat în ştiri despre celebrităţi.

Specialist al rolurilor secundare în anii ’70, ’80 şi ’90, Danny Aiello a jucat în multe filme de succes din această perioadă, printre care „The Godfather Part II”, „Once Upon a Time in America”, „The Purple Rose of Cairo”, „Fort Apache The Bronx”, „Moonstruck” şi „Leon”.

În 1989, el a interpretat rolul său cel mai memorabil, cel al unui patron de pizzerie în „Do the Right Thing”, emblematicul film al regizorului Spike Lee, care prezenta tensiunile rasiale din epocă într-un cartier din Brooklyn.

Acest rol i-a adus lui Danny Aiello nominalizări la Oscar şi la Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar, dar şi numeroase premii ale asociaţilor de critici americani.

Actorul italo-american a avut o apariţie memorabilă şi în videoclipul piesei…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.