Cum va fi recuperarea Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă din lume

0

Programul riguros de recuperare al Cristinei Neagu

În timpul unui meci România-Ungaria, Cristinei Neagu „i-a fugit” genunchiul drept. Aceasta a fost dusă de urgență la spital, diagnosticul fiind un ligament încrucișat anterior rupt. Din cauza acestui incident, handbalista are nevoie de șase luni de pauză, dar recuperarea poate fi mai rapidă, în funcție de organism și de progresul intervenției chirurgicale. Cristina trebuie să urmeze un program riguros de recuperare, care se întinde pe mai multe etape.

Profesorul italian Pier Paolo Mariani, care este renumit pentru astfel de intervenții, știe exact cum va arăta recuperarea sportivei:

pier-paolo-mariani

Perioada 10-19 ianuarie – În această etapă, Cristina va sta în majoritatea timpului în pat, dar va trebui să-și pună de cel puțin o dată pe zi, timp de 15-20 de minute, o pungă de gheață pe picior pentru a reduce în mod natural inflamația genunchiului. Cristina nu va mai fi nevoită să ia antibiotice, iar în fiecare zi va avea parte și de exerciții de stimulare electrică a mușchiului, pentru ca acesta să nu se atrofieze.

Perioada 20 ianuarie – 3 februarie – În această etapă, îi vor fi scoase firele de la operații și i se va face prima examinare atentă a piciorului. Atunci va avea loc primul control amănunțit, i se va face un RMN și i se va întocmi un nou…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.