Cum te îmbraci la banchet: 4 sfaturi de care să ții cont

0

Cele mai multe domnișoare visează la petrecerea de banchet cu mult timp înainte de data la care a fost stabilită aceasta. Ba mai mult, unele dintre ele devin atât de entuziasmate, încât încep să caute idei de ținute din care să se inspire chiar cu un an mai devreme. Cum banchetul este o adevărată sărbătoare a bucuriei trăite alături de colegi și de profesori și, totodată, o petrecere la care fiecare adolescentă își dorește să strălucească, entuziasmul timpuriu este absolut firesc, mai ales în această perioadă a vieții. 

Fie că sărbătorești banchetul anul acesta, fie că faci parte din categoria fetelor cărora le place să știe cu mult timp înainte ce vor purta la petrecere, în articolul de astăzi vei găsi o serie de sfaturi care te vor ajuta să creezi apariția dorită.

Alege o rochie care te reprezintă

Misiunea „pregătirea ținutei perfecte de banchet” începe, bineînțeles, cu alegerea rochiei – o alegere esențială de altfel, pentru că dictează pașii care vor urma. Pe Internet și în reviste vei găsi diverse articole în care vei descoperi cum alegi rochia de banchet. Vei învăța că alegerea unei rochii care te avantajează se face, printre altele, în funcție de siluetă, de statură, precum și de alte particularități ale corpului tău, dar și de vârstă – căci, după cum știm, între rochiile de banchet de clasa a VIII-a și cele de clasa a XII-a, precum rochiile lungi de pe DyFashion, există unele diferențe. 

Ține cont de toate aceste aspecte și, mai mult decât atât, asigură-te că optezi pentru un model care te reprezintă, care este în armonie în primul rând cu felul tău de a fi. Așadar, alege, mai presus de tendințe, o rochie în care să te simți pe deplin în largul tău. Firește că te poți inspira din rochiile care se poartă anul acesta, însă este indicat să alegi un model la modă doar în măsura în care acesta vorbește cu adevărat despre tine. 

Asigură-te că încălțămintea este comodă

Într-adevăr, poate că o pereche de pantofi cu toc cui „fură inima oricui”, însă aceasta nu reprezintă o alegere prea inspirată când vine vorba de adolescentele care nu au experiența mersului pe tocuri. Iar petrecerea de banchet nu este nicidecum un prilej de a dobândi acest skill

Dacă ești obișnuită să stai ore întregi pe tocuri amețitoare și nu te incomodează în vreun fel nici în timpul dansului, atunci este perfect în regulă să optezi pentru pantofi sau sandale cu toc de 10 centimetri, spre exemplu. În schimb, dacă faci parte din categoria fetelor care preferă să poarte, în general, încălțăminte cu talpă plată, recomandarea noastră este să te orientezi către o pereche de încălțăminte cu toc mediu, de 5-7 centimetri, și, bineînțeles, să exersezi mersul pe tocuri măcar cu câteva săptămâni înainte de marea petrecere. 

În plus, acordă atenție materialului din care sunt confecționați pantofii, căci și acesta este un criteriu esențial care influențează senzația de confort. Pielea naturală este o alegere excelentă de fiecare dată. 

Alege accesorii fine

Se spune că accesoriile sunt acele mici detalii care fac marile diferențe – iar noi suntem întru totul de acord cu această afirmație. Alese cu grijă, accesoriile completează ținuta și te ajută să obții outfitul la care ai visat atâta timp cu ochii deschiși. Pentru aceasta, este esențial să ții cont de un lucru: echilibrul. Cu alte cuvinte, dacă rochia ta are diverse inserții care atrag privirile sau un imprimeu cu care este imposibil să treci neobservată, cel mai indicat este să optezi pentru accesorii minimaliste. În caz contrar, riști să creezi un look prea încărcat – și, nu uita, eleganța deplină înseamnă simplitate. Pe de altă parte, dacă rochia aleasă este simplă, te poți orienta și către o bijuterie statement – un colier care îți evidențiază linia decolteului sau o pereche de cercei care sunt în armonie cu trăsăturile feței.

Machiază-te discret 

Principiul simplității și al echilibrului este valabil și în cazul machiajului. Pentru a te convinge de acest lucru, poți analiza, de pildă, aparițiile vedetelor internaționale la galele cu prestigiu. Așadar, fie că te machiezi acasă, fie că apelezi la serviciile unui make-up artist, asigură-te că rezultatul final va fi unul natural și, mai ales, în armonie cu restul outfitului și cu felul tău de a fi. Totodată, respectă principiul echilibrului, anterior amintit: cu alte cuvinte, dacă optezi pentru un element care atrage imediat privirile (precum rujul roșu aprins), asigură-te că detaliile celelalte (precum fardul de pleoape, blush-ul) sunt discrete.

În concluzie, pentru a obține outfitul la care visezi, cel mai important este ca alegerile vestimentare pe care le faci să fie în armonie cu felul tău de a fi. Doar așa te vei simți în largul tău pe parcursul petrecerii și te vei putea distra pe cinste alături de colegii tăi. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.