Cum te afectează faptul că nu îți exprimi sentimentele față de partener

0

De cele mai multe ori, ne este greu să ne exprimăm sentimentele față de persoana pe care o iubim din teama că ne va respinge, iar implicit vom fi dezamăgite. Ar trebui să știi faptul că orice dezamăgire vine la pachet și cu deschiderea unui nou drum către inima altui bărbat.

În același timp, ne mai este teamă deoarece credem că partenerul nostru nu ar trebui să ne vadă latura vulnerabilă, ci mai degrabă să fim mereu puternice și să pară că nimic nu ne afectează. Important este să fii tu așa cum ești și să nu încerci să pari altcineva, doar de dragul de a impresiona pe cineva, mai ales pe partenerul tău.

În mod inconștient, toate aceste trăiri ne pot copleși, iar atunci este important să încerci să păstrezi un echilibru și să găsești maniera cât mai bună pentru tine prin care să gestionezi situația. Sentimentele sunt dovada faptului că suntem implicate și că ne dorim ca partenerul să fie conștient că ne dorim o relație serioasă, și nu doar o aventură.

Astfel, iată care sunt cele 6 motive pentru care oamenii evită să își exprime sentimentele:

1. Îți negi sentimentele

Te-ai îndrăgostit de o persoană pe care o consideri nepotrivită pentru tine? Cu toate am trecut prin asta, la un moment dat în viață. Atunci când ne dăm seama că sentimentele pe care le avem nu ne pot face bine și ne fac să ne simțim chiar inconfortabil, alegem cea mai ușoară cale, și anume negarea.

Important este să îți dai seama că prin acest mod nu faci decât să te indepărtezi de ceea ce simți. Chiar dacă ai impresia că partenerul de care te-ai îndrăgostit nu este potrivit pentru tine, alege să fii sinceră cu tine și să îți recunoști sentimentele pe care le…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.