Cum să tratezi fiecare tip de cicatrice lăsată de acnee

0

Dacă ai suferit și tu de acnee timp de mai mulți ani, atunci probabil ai încercat diferite tratamente. Dacă acestea au și funcționat, asta este un lucru minunat, însă cu siguranță ai rămas cu încă o problemă – cicatricele lăsate de imperfecțiuni.

Din păcate, nu toate tipurile de cicatrice lăsate acnee au nevoie de același timp de tratament, deoarece acestea arată diferit și depind de severitatea acneei și de zona în care se află.

Care sunt tipurile diferite de cicatrice lăsate acnee?

Având în vedere că există mai multe tipuri de acnee, este normal să existe și mai multe tipuri de cicatrice. Acestea apar de obicei din cauza inflamației apărute din cauza acneei. Cele mai multe cicatrice reprezintă o decolorare a pielii, numită și hiperpigmentație.

Există de altfel și cicatrice atrofice, care apar din cauza producției prea mari de colagen. Pot exista cicatrice înguste, cu margini bine definite sau cicatrice circulare, care au un aspect asemănător valurilor și sunt profunde.

Pentru tonurile mai închise, odată ce cicatricele au dispărut, pot rămâne urme mai închise care se vindecă în săptămâni, chiar luni. Acneea severă poate duce la forme mai grave, care sunt îndepărtate mult mai greu.

Care sunt cele mai bune opțiuni pentru cicatricele hiperpigmentare?

Există mai multe opțiuni prin care poți trata decolorarea de la acnee. Este indicat să începi cu un retinoid, care ajută la exfolierea pielii și elimină petele maronii. Dacă acest lucru nu dă rezultatele dorite, poți încerca un tratament de exfoliere chimică la un salon specializat.

Pentru tenul mai închis la culoare, acidul salicilic și cel glicolic sunt recomandate, primul ajutând și la tratarea acneei, minimizând în același timp și hiperpigmentația.

O variantă mai costisitoare care te poate ajuta să scapi de punctele roșii și…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.