Cum să-ți controlezi gelozia atunci când ai o relație la distanță

0

Distanța potențează trăirile negative, mai ales pe cele care țin de incertitudine și suspiciune. Așadar, dacă vrei ca relația voastră la distanță să funcționeze, este important să știi să-ți ții gelozia în frâu.

Te-ai surprins vreodată punându-ți întrebări de genul: „Oare ce a vrut, de fapt, să zică?’, „Unde a fost aseară, când l-am sunat și nu mi-a răspuns?’, „Oare ce-și dorește cu adevărat de la relația noastră?’, „Pot să am încredere în el?’. Dacă răspunsul este da, atunci acest articol este pentru tine.

Când încerci să adormi, să te concentrezi la un proiect de la birou sau chiar și atunci când ai o conversație relaxată cu partenerul tău, pur și simplu te lovește de undeva, din adâncul minții tale, un val de întrebări, în care sunt adunate toate îndoielile, incertitudinile și îngrijorările legate de relația voastră. Mai ales atunci când iubitul tău este la o distanță de sute sau chiar mii de kilometri și nu v-ați mai văzut de săptămâni sau luni, ești tentată să umpli golul cu fel și fel de supoziții. Evident, suspiciunea poate apărea și când trăiești cu partenerul tău sub același acoperiș, dar, cum spuneam, distanța amplifică totul. De aceea, este important să știi să-ți controlezi gelozia și să-ți gestionezi emoțiile negative.

Când ai o relație la distanță, nu prea poți să verifici lucrurile direct, așa că ești tentată să-ți imaginezi sau să ghicești ce se întâmplă cu partenerul tău (deși există, bineînțeles, și varianta de a-l crede pe cuvânt!). Iar dacă ești de felul tău mai geloasă (o trăsătură cu siguranță dobândită în urma unei trădări dintr-o relație anterioară) este cu atât mai greu să te concentrezi doar pe fapte și nu pe scenarii din imaginația ta. De aceea, trebuie să depui eforturi suplimentare de a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.