Cum să te maturizezi cu stil şi eleganţă

0

Înaintarea în vârstă a devenit un stres pentru multe doamne, preocupate să dea acele ceasornicului înapoi şi tentate să cheltuie sume considerabile pe intervenţii mai mult sau mai puţin invazive pentru a arăta la 50 de ani ca la 32. În timp ce societatea ne îndeamnă să ne panicăm la gândul că îmbătrânim, eleganţa şi bunul gust ar trebui să ne atragă atenţia că putem trece prin acest proces cât se poate de firesc şi natural cu rafinament şi stil.  Dacă şi tu vrei să ştii ce poţi face pentru a-ţi accepta cu seninătate vârsta şi pentru a-ţi menţine tânăr spiritul, iată câteva sfaturi.

Ai grijă de pielea ta

Asta înseamnă să ai o rutină de îngrijire, stabilită cu medicul tău dermatolog, care să se adreseze problemelor specifice ale pielii tale. Desigur, din această rutină nu ar trebui să lipsească crema de protecţie solară, dat fiind că razele UVA şi UVB sunt agresori ai pielii, dar şi din cauza riscului de cancer al pielii.

Fă mişcare

Indiferent de vârstă, este important să faci mişcare cât de des este posibil. Nu este nevoie să faci exerciţii de mare intensitate. Mai mult decât atât, efortul fizic de intensitate medie, făcut pe o durată mai lungă de timp, poate da rezultate mai bune. Sportul este indicat nu numai pentru a te menţine în formă şi a-ţi păstra flexibilitatea, ci şi ca mijloc de a-ţi păstra energia la cote maxime. 

Ai grijă la dietă

Dieta joacă un rol foarte important în determinarea aspectului fizic, aşa că încearcă să te orientezi spre o alimentaţie cât mai echilibrată. Legumele şi fructele proaspete au un rol antiinflamator şi acest aspect este din ce în ce mai important odată cu înaintarea în vârstă. Optează să renunţi la alimentele bogate în grăsimi sau zahăr rafinat şi alege mai curând o dieta mediteraneană, pe bază de multe legume, peşte, grăsimi sănătoase şi cereale integrale.

Exerciţii pentru minte

Dacă este evident că trecerea timpului poate atrage după sine o degradare a sănătăţii fizice, nu trebuie să scăpăm din vedere sănătatea mintală. Practici precum yoga sau meditaţia te pot ajuta să te relaxezi şi să-ţi păstrezi echilibrul. Lectura este şi ea importantă pentru a elimina stresul. De asemenea, pentru a-ţi observa propria evoluţie a gândirii, poţi reciti carti de Marin Preda sau alte opere pe care le-ai citit iniţial în tinereţe. Vei fi surprinsă cât de mult ţi se pot schimba perspectivele odată cu vârsta şi acesta este un mod minunat de a te redescoperi pe tine însăţi într-o nouă lumină.

Garderoba

Pe măsură ce ne maturizăm, stilul personal se cristalizează şi ştim mai multe despre ce ni se potriveşte şi ce nu, aşa că probabil la vârsta maturităţii eşti mai puţin predispusă al greşelile din tinereţe. Este recomandat ca garderoba personală să ţină pasul cu vârsta şi activităţile tale, aşa că nu te lăsa tentată de trenduri care nu ţi se mai potrivesc, doar în încercarea de a menţine o imagine tinerească. Eleganţa, decenţa şi bunul gust vor fi mereu la modă.

Accesorii

Pentru că garderoba poate deveni ceva mai sobră, este important să investeşti în accesorii de calitate, care pot fi şi în conformitate cu ultimele tendinţe în materie de modă. Sau poate că de-a lungul anilor ai achiziţionat accesorii şi bijuterii de o foarte bună calitate şi acum te poţi bucura de investiţiile tale. Indiferent că alegi o pereche de rame ochelari cu un aer retro, eşarfe de mătase, coliere cu perle sau cercei cu diamante, accesoriile tale trebuie să completeze ţinuta şi să-i dea un echilibru.

 

Îmbătrânirea este un proces inevitabil, dar depinde de tine dacă vrei să îl transformi într-o evoluţie sau într-o goană în căutarea timpului pierdut.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.