Cum să te desprinzi de o relație toxică

0

Nu e ușor să renunți la o relație, fie ea chiar și una toxică, pentru că întotdeauna există dependența emoțională de (fostul) partener, micile obiceiuri care constituie rutina cuplului și toate acele amintiri dragi.

Așadar, dacă te hotarăști să pui capăt unei relații toxice, trebuie să iei în considerare aceste lucruri:

1. Întreabă-te dacă ești cu adevărat pregătită să faci asta

Înainte de a demara orice proces care îți va schimba viața într-un mod radical, întreabă-te cât de decisă ești să faci asta. Pe o scală de la unu la zece, cât de aproape ești de zece? Fără o hotărâre de neclintit, nu vei putea duce la îndeplinire ceva atât de covârșitor cum este o despărțire de o persoană pe care ai iubit-o și pe care (e posibil) încă să o mai iubești. Așadar, ești cu adevărat hotărâtă să faci asta? Există vreo parte din tine care-ți spune că ai vrea să mai încerci și să-i mai acorzi o șansă? Simți că nu ești încă pregătită pentru a te desprinde de această poveste? Dacă ai răspuns afirmativ la vreuna din aceste întrebări, atunci poate ar fi mai bine să mai aștepți un pic (fără însă a renunța la planul tău). Se spune că timpul le vindecă pe toate, prin urmare timpul te va ajuta să fii mai puternică și să-ți asumi această decizie până la capăt. Însă nu folosi acest timp pentru „a băga sub preș’ problemele reale ale relației, ci analizează situația și ia o decizie pe cât posibil rațională, oricare ar fi ea. Astfel, vei putea să te iubești din nou, ceea ce reprezintă o parte esențială din procesul de eliberare dintr-o relație toxică.

2. Blochează-l pe toate canalele!

Cu toții ne gândim că avem nevoie de „încheierea’ unei relații, acea conversație finală unde cei doi parteneri au ocazia să-și spună ce au pe suflet și de unde…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.