Cum sa te bronzezi frumos si sa fie si durabil

0

Bronzatul la soarte este, pe cat de sanatos pe atat de periculos si, pe cat de frumos, pe atata poate fi de dizgratios. Secretele unui bronzat de succes nu sunt multe, dar ele trebuie respectate, cu atat mai mult cu cat efectele negative sunt perverse: nu apar imediat. Cand devin vizibile, se remediaza greu.

Cea mai elementara masura este protectia pielii, pentru ca sa nu apara nici arsurile imediate, nici alergiile ulterioare, nici petele pigmentate, de care cu greu mai scapi in viitor.

Multi balneologi recomanda un dus scurt atat inainte de plaja, cat si dupa. Dupa dus, pielea ramane curata, hidratata, porii se deschid, iar cremele protectoare sunt bine primite de epiderma.

Farmaciile dispun de o gama larga de creme protectoare si nu putem spune ca unele sunt mult mai bune ca altele. Important este sa nu le neglijezi. Totdeauna este de preferat un sistem filtrant cu spectru larg, pentru a bloca atat razele UVB in exces, cat si cele UVA.

Nu ezita sa consulti prospectele cremelor

Un factor mai mare protejeaza pielea mai bine. Pentru tenul blond, se recomanda, la inceput, un fotoprotector cu SPF 50+. Daca stii ca soarele nu te prea arde, poti incepe cu o crema 30, iar daca stii ca nu te arzi niciodata, poti incepe chiar si cu un produs SPF 20. Eventual, dupa cateva zile, poti incerca un SPF mai mic.

Terminologia si caracteristicile acestor filtre antisolare se gasesc pe ambalajul sau in prospectul lor. In caz de neclaritate, farmacistul poate da explicatiile necesare.

Cand te expui la soare, trebuie sa ai in vedere ca nasul, urechile si chiar buzele sunt cele mai expuse sau, daca vreti, cele mai vizibile in cazul unor arsuri. Nu trebuie evitate cremele speciale destinate fetei, chiar daca folosirea mai multor sortimente inseamna un efort financiar suplimentar.

Atentie: produsele fotoprotectoare se aplica preventiv, cu o jumatate de ora inainte de expunerea la soare si se repeta la interval de doua…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.