Cum să previi acneea hormonală – secretul pentru o piele perfectă

0

Pentru femeile cu sisteme endocrine funcționale optim, valurile hormonale nu au efecte semnificative, din acest motiv nu se confruntă cu acneea hormonală. Însă, pentru femeile ai căror hormoni nu sunt procesați în mod corect, estrogenul și testosteronul se acumulează în organism, neputând fi eliminați corespunzător.

Acneea hormonală este o problemă serioasă, și nu se referă la ocazionalele coșuri care ne apar după ce am exagerat cu dulciurile. Organismul femeilor care se confruntă cu această problemă nu poate completa procesul de detoxifiere, iar acest lucru va duce la menținerea nivelului crescut de estrogen care inflamează pielea, în timp ce extra testosteronul determină glandele sebacee să producă mai mult ulei.

Acest efect poate fi chiar și mai pronunțat imediat după ciclul menstrual, pentru că, în această perioadă, sângele este mai aproape de suprafața pielii, intensificând acneea și roșeața. Tot în această perioadă ai putea fi predispusă creșterii firelor de păr nedorite sau din contră, pierderea lor, din cauza testosteronului care interacționează cu foliculii.

Drumul către o piele perfectă

Pielea este cel mai mare organ responsabil de eliminare și funcționează în tandem cu alte organe importante responsabile cu eliminarea, precum ficatul, sistemul limfatic și intestinul gros. Din momentul în care realizezi cât de conectate sunt aceste organe unul de celălalt, începi să înțelegi de ce aplicarea unei soluții pentru uscarea fiecărui coș nu îți va arăta rezultatele pe care le dorești, problema fiind mult mai complexă.

Modul în care îți îngrijești organismul determină aspectul pielii tale. Alimentele pe care le consumi, produsele pe care le folosești, chiar și substanțele de curățare trebuie să fie eliminate corespunzător. Experții sunt de părere că rețetele de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.