Cum să Organizezi un Botez de Succes

0

Sursa: Financiarul.ro.

Primul pas pe umătoarea treaptă a vieții tale a fost făcut: aducerea pe lume a unui suflet care va umple casa de bucurie. La scurt timp după va urma o zi importantă atât pentru copil, cât și pentru voi: ceremonia botezului, în care cel mic este creștinat.

Botezul este una dintre Sfintele Taine, însemnătatea lui principală fiind spălarea păcatului strămoșesc și deschiderea porții către intrarea în Biserică.

Ziua dedicată acestui eveniment trebuie să se deruleze conform așteptărilor tale. Și, în timp ce tu citești aceste rânduri foarte familiare ție ca părinte, consideră-te norocos că ai ajuns pe această pagină.

Când este momentul potrivit?

Este recomandat ca Taina Botezului să fie săvârșită cât mai curând de la venirea pe lume a celui mic, însă nu înainte de scurgerea a 40 de zile necesare reintrării mamei în Biserică. Fac excepție cazurile urgente, dacă sănătatea copilului este precară.

Alegerea Bisericii și a Preotului

Recomandarea noastră este ca atunci când alegi Biserica și preotul să ții cont de următoarele aspecte:

apropierea față de locuința ta sau de localul unde va avea loc petrecerea de după Botez.
existența unei legături spirituale puternice între tine, Biserică (poate fi locul unde mergi de obicei la slujbă) și preotul respectiv.

După stabilirea acestui aspect, este necesar să mergi la Biserică și să stabilești împreună cu preotul data, în funcție de alegerea ta și disponibilitatea lui. Te poți consulta cu acesta și în ceea ce privește desfășurarea Botezului și tradițiile existente.

Alegerea Nașilor de Botez

Ei bine, în zilele noastre, nașii copilului se aleg dintre prietenii sau rudele apropiate. Trebuie să ții cont de faptul că aceștia vor deveni părinții spirituali ai copilului și își asumă o responsabilitate pentru tot parcursul vieții acestuia. De aceea, nașii vor fi oameni de bună credință, apropiați…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.