Cum să îți protejezi pielea în timpul verii

0

Toate schimbările climatice din ultimii ani ne afectează, fără să ne dăm seama, pielea și tocmai de aceea este momentul să acordăm o atenție sporită pașilor de îngrijire pe care trebuie să îi respectăm.

Dacă iarna ne orientăm spre produse cât mai hrănitoare, vara este momentul să folosim, obligatoriu, crema cu factor de protecție, însă asta nu este tot, deoarece ar trebui să respecți mai multe sfaturi.

Dacă urmează să pleci în vacanță la mare, este indicat să ai grijă de pielea ta pentru a te bucura de soare, fără să suferi arsuri și alte iritații.

Planifică totul înainte

Nu aștepta să vină vara pentru a-ți achiziționa o cremă cu factor de protecție. Dacă în restul anului o aplici doar pe ten (deși ar trebui pe tot corpul, deoarece razele te afectează în orice moment al anului), acum este obligatoriu să folosești un astfel de produs. În plus, asigură-te că îți achiziționezi și o pălărie de plajă pentru a-ți proteja scalpul și ochelari de soare. În plus, alege haine realizate din materiale naturale, de exemplu bumbac, deoarece lasă pielea să respire.

Alege o cremă cu factor de protecție mare dacă mergi la munte

Am stabilit deja că ai nevoie de o cremă cu factor de protecție, însă nu este suficient să folosești un factor de 15. Alege un număr cât mai ridicat, mai ales dacă urmează să mergi în locuri la înălțime. De exemplu, dacă vei pleca în vacanță la munte, vei avea nevoie de un factor de protecție 50, deoarece cu cât este mai mare altitudinea, cu atât crește riscul ca razele UV să te afecteze, asta însemnând pigmentare, îmbătrânire prematură și distrugerea țesuturilor.

Aplică crema cu 15 minute înainte de a te expune la soare și la fiecare 2-3 ore. După ce te întorci în cameră, poți aplica un gel cu aloe vera pentru ca pielea ta să se…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.