Cum să îți îmbunătățești relația dacă partenerul tău este workaholic

0

A avea un partener care lucrează aproape non-stop poate fi extrem de frustrant. Este un aspect care vă va afecta cu siguranță relația, în special din cauza faptului că tu te simți neglijată și mereu pe locul doi.

Experții în relații au câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să scapi de stările neplăcute și să readuceți pasiunea în relație.

Calitatea contează mai mult decât cantitatea

Aici vorbim bineînțeles despre timpul pe care îl petreceți împreună. Ar trebui să înțelegeți amândoi că, dacă sunteți amândouă persoane foarte ocupate, sunt foarte mici șansele ca fiecare seară pe care o petreceți împreună să fie una specială. În loc să te preocupe acest aspect sau să te îngrijoreze, ar trebui să încercați să profitați la maxim de timpul de calitate petrecut în doi. Plănuiți activități speciale, stabiliți o seară pe care să o petreceți doar voi doi departe de casă, de familie și de prieteni.

Recunoaște că există și beneficii în a avea un partener pasionat de munca lui

Dacă partenerul tău este incredibil de concentrat pe cariera lui și nu consideră că munca lui este chiar muncă, încearcă să vezi partea bună din entuziasmul lui. Încearcă să privești lucrurile așa: viața personală și viața profesională se completează, nu sunt în competiție. Atunci când chiar îți place ce faci la job, acest lucru se va reflecta și asupra relației.

Renunțați la telefoane măcar pentru câteva ore

Nu vrei să influențezi cariera partenerului tău, însă nu este nimic exagerat în a-i cere, din când în când, să renunțe la telefon și să vă petreceți timpul împreună fără alte distracții. Stabiliți un program exact – minute, ore, zile – un timp pe care să îl petrceți doar voi doi, fără tehnologie care să vă distragă atenția de la voi și problemele…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.