Cum să îți creezi o rutină de îngrijire potrivită tipului tău de ten

0

Îngrijirea tenului ar trebui să fie pentru noi toate un proces important, mai important decât machiajul și asta deoarece poți aplica produse mult mai ușor pe o bază sănătoasă, nu?

În mod sigur ai și tu deja o rutină, deși poate nu o numești asa. Curățare, exfoliere și hidratare. Pași simpli, care nu par să implice nimic foarte dificil, așa-i? Ei bine, lucrurile se complică atunci când ții cont de anumite lucruri. De exemplu, ce produse ar trebui să aplici în funcție de tipul tău de ten, dar și în funcție de momentul zilei.

Dacă te-ai gândit că vrei să începi un proces de îngrijire mult mai atent, ți-am pregătit un ghid al produselor pe care ar trebui să le folosești și ordinea lor de aplicare.

Piele normală

Pielea normală este cea fără probleme, adică fără sensibilitate ridicată, acnee sau zone mai uscate. Practic, dacă ai acest tip de piele ești o persoană norocoasă și ar trebui să fii atentă să o păstrezi așa pentru totdeauna.

Dimineața

Pentru început folosește un gel de curățare fără suflați, care te ajută să îți păstrezi pielea fără imperfecțiuni. Apoi aplică o loțiune tonică, care nu conține niciun tip de alcool (nici etanol sau alcool izopropilic). La final aplică crema hidratantă cu SPF sau separat crema cu factor de protecție dacă cea pe care o folosești de obicei nu are și această proprietate). Trebuie să știi că această cremă ar trebui aplicată și pe față și pe gât, așadar este bine să fii cât mai generoasă cu aplicarea ei.

Seara

Pentru primii doi pași poți folosi produsele utilizate și de dimineață. În schimb, seara este indicat să aplici și un serum cu ingrediente de iluminare și revigorare precum vitamina C, rozmarin și mentă. Apoi poți aplica și crema hidratantă pentru noapte.

Pentru extra îngrijire

Dacă ai mai mult timp și vrei…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.