Cum să faci față stresului de sărbători

0

Ar trebui să fie cea mai frumoasă perioadă a anului, dar vei observa că poate să devină copleșitor.
Nu ar trebui să lași ca stresul să îți strice Crăciunul. Iată 11 strategii care te pot ajuta să te descurci cu stresul generat de perioada aglomerată a sărbătorilor.

1. Planifică din timp

Dacă tinzi să faci cumpărăturile de Crăciun în Ajun sau dacă aștepți până în ziua de 31 ca să faci curat în casă, este normal să te simți stresată. De la banii economisiți pentru cadouri până la cumpărăturile în sine, atunci când planifici totul în avans scapi de un stres suplimentar.

2. Stabilește un ritm mai puțin alert

În timpul perioadei de sărbători, probabil că timpul este foarte important, dar este bine să îți împarți îndatoririle, pentru a te asigura că nu intrii în criză de timp. Persoanele nu se descurcă bine atunci când se grăbesc, în general, de aceea va trebui să îți stabilești un ritm mai puțin alert pentru a rezolva toate îndatoririle.

3. Ai așteptări realiste

Poate că anumite aspecte ale Crăciunului sunt interesante, dar este important să planifici realist pentru toate scenariile. Planificarea din timp presupune anticiparea problemelor și înseamnă să te gânești cum poți să te descurci cu ele. Acceptă că lucrurile nu pot merge perfect și pregătește-te să întâmpini și dificultăți – de la rude enervante, la întâlniri cu persoane pe care nu ai vrea să le vezi.

4. Așteaptă-te la lucruri neprevăzute

Similar cu așteptările realiste, este important să te aștepți la lucruri neprevăzute. Programul tău ar putea să fie dat peste cap de ceva neașteptat, cadourile comandate pot să nu fie livrate la timp și vremea poate să nu fie perfectă.

Lucrurile stresante au tendința să fie și mai stresante atunci când sunt neanticipate. Atunci când știi că o problemă va…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.