Cum să dai personalitate unei garsoniere nemobilate și de ce nu e totul atât de gri precum pare
Dacă ai fost tentată de prețul avantajos și ai închiriat o garsonieră nemobilată, este normal să ai și momente în care să te întrebi dacă ai procedat bine. Cu toate acestea, pe termen lung nu are rost să îți irosești energia cu astfel de stări și să te mobilizezi și să găsești soluții.
Avantaje și provocări
Totodată, trebuie să ții cont și de avantajele care survin din această situație: în cazul închirierii unui apartament nemobilat, există o mare probabilitate ca acesta să fie dat în chirie pentru o perioadă mai lungă de timp, fără ca proprietarul să facă presiuni asupra ta sau să mărească prețul. De asemenea, acesta nu are de ce să își facă probleme cu privire la starea apartamentului și la posibile daune aduse mobilei. Din acest punct de vedere, locuința poate fi una pet friendly, așadar îți vei putea lua o pisică sau un cățeluș. Și cel mai important aspect: este firesc ca prețul lunar cerut să fie mult sub nivelul pieței imobiliare actuale, având în vedere această caracteristică.
După trecerea în revistă a atâtor plusuri, iată cum să gestionezi eficient situația și să cauți soluții pentru a nu sta într-un loc anost, gol și deprimant, și toate acestea puse în aplicare cu un buget redus:
Piese de mobilier și accesorii
Ai nevoie, la început, măcar de o saltea gonflabilă, o masă, un scaun și un șifonier. Pe ultimele trei le poți cumpăra la reducere, vânând promoțiile, sau să le iei de la un magazin de mobilier SH care importă mobilier de o calitate superioară din țări ca Germania sau Suedia. Ai grijă ca acestea să fie ușor de transportat, montat și demontat. Totodată, poți urmări grupurile de tip Recycle, unde multe persoane donează piese de mobilier.
Apoi urmează partea cu personalizarea. Un covor, o față de masă pe care să stea un aranjament floral rafinat și rezistent în timp. De exemplu, florile de sapun nu doar că imită până la identificare florile reale, ci în timp pot fi folosite și pentru spălat. Câțiva metri de benzi led colorate care vor întregi o ambianță plăcută pot fi agățați de cadrul configurat de o oglindă sau de tăblia patului, dacă ai așa ceva. Și nu trebuie să umbli prin magazine, ci rezolvi totul cu un simplu click, iar acestea îți vor fi livrate direct la ușă. Nu uita de covor, perne decorative și chiar un colaj de fotografi lipite cu dublu adeziv de perete sau prinse pe o sfoară.
Ustensile și electrocasnice
În general, chiar și într-o locuință nemobilată, bucătăria este dotată cu câteva electrocasnice, poate un frigider și un aragaz. Dacă acestea nu există, poți lua pentru început o plită cu inducție și un minifrigider care nu costă foarte mult. Ustensilele de bucătărie, de la tacâmuri la veselă, nu presupun mari cheltuieli și probabil ai deja câteva păstrate din vechea chirie, măcar câteva farfurii, o cană, o cratiță și o oală. Poți face și o mică petrecere de casă nouă, cu câteva răcoritoare și gustări, și să le spui prietenilor că te-ar bucura să primești acareturi necesare pentru gătit.
Chiar dacă nu e tocmai ce ți-ai dorit, închirierea unei locuințe închiriate reprezintă o reală provocare, iar satisfacția că ai făcut totul de una singură va fi mai puternică decât ai putea prevedea.