Cum să alegi cadouri de Crăciun memorabile pentru cei dragi

0

Perioada sărbătorilor de iarnă este, de cele mai multe ori, una plină de bucurie atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici. Posibilitatea de a petrece mai mult timp cu cei dragi, mesele frumos aranjate şi pline de bunătăţi, petrecerile cu prietenii, serbările copiilor, toate sunt menite să ne ajute să ne bucurăm din plin de această perioadă festivă. Există totuşi un aspect care este mai curând o sursă de stres: alegerea cadourilor perfecte de Crăciun. Fiecare dintre noi îşi doreşte să ofere cadouri memorabile, care să fie o încântare pentru cei ce le primesc, însă de multe ori pare că ne lipsesc ideile bune la momentul potrivit. Dacă îţi doreşti să alegi cele mai frumoase cadouri pentru oamenii speciali din viaţa ta, iată câteva sfaturi care te vor ajuta. 

Fii atent la conversaţii

De multe ori, persoanele apropiate vorbesc destul de deschis despre ce îşi doresc, deci este important să fii atent la conversaţii, nu numai în preajma Crăciunului. Poate că sora ta îşi dorea să citească o anumită carte, pe care nu şi-a cumpărat-o încă sau mama ta îşi dorea un nou parfum. Astfel de informaţii pot apărea în discuţii fără legătură cu Crăciunul şi dacă eşti atent îţi poţi nota din timp câteva idei foarte bune. 

Jucării pentru copii

Pentru copii, cadourile primite de Crăciun sunt o mare bucurie, mai ales atunci când darurile sunt jucării. Cei mici apreciază din plin jucăriile care le permit să-şi exprime din plin imaginaţia cum sunt seturile de Lego clasic. Dacă nu ştii ce fel de jucării mai au şi nu vrei să rişti să le duci unele pe care le au deja, poţi alege ceva mai special cum sunt seturile Lego Jurassic world. Chiar dacă dulciurile sunt un alt tip de cadou foarte apreciat de copiii, în cazul în care nu le cunoşti obiceiurile alimentare impuse de părinţi, este mai bine să le eviţi. 

Alege întotdeauna ceva de calitate

Atunci când mergi în vizită la prieteni sau cunoştinţe în preajma Crăciunului, este întotdeauna politicos să te prezinţi cu un mic cadou. O sticlă de vin bun, un whiskey rafinat sau o cutie de bomboane de ciocolată belgiană vor fi mereu apreciate de gazde. Chiar dacă este un gest oarecum simbolic, nu face niciodată rabat de la calitate. Astfel de detalii fac diferenţa şi pun în evidenţă consideraţia pe care o ai pentru cei cărora le sunt adresate aceste daruri. 

Oferă o experienţă

O altă modalitate excelentă de a face un cadou de neuitat este de a dărui o experienţă. Biletele de avion sau voucherele la spa sunt opţiuni extraordinare. Dacă urmăreşti cu atenţie site-urile de specialitate poţi găsi bilete de avion la prețuri accesibile şi în acest fel cadoul tău este mult mai spectaculos decât ceva ales în ultimul moment, în lipsă de idei. În ceea ce priveşte destinaţia sau perioada, te poţi consulta cu alţi prieteni sau cu partenerul de viaţă al persoanei cărei vrei să-i faci un astfel de cadou. 

Fii practic 

Cadourile practice au farmecul lor. Chiar dacă alegerea lor pare lipsită de imaginaţie, pot fi foarte utile pentru persoanele care le primesc. Poate prietenul tău cel mai bun are nevoie de o cască nouă pentru bicicletă sau verişoarei tale îi trebuie o husă nouă pentru tabletă. Nu este nimic greşit în a alege pentru ei astfel de cadouri care le rezolvă diferite probleme. Dimpotrivă, cu siguranţă ele vor fi apreciate din plin. 

 

Nu este întotdeauna uşor să alegi cadourile potrivite pentru toţi oamenii la care ţii, dar luând în considerare sfaturile de mai sus poţi face cu brio acestei provocări!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.