Cum să ai o viață mai bună: lecții de înțelepciune de la un psiholog atipic

0

De câte ori nu ți s-a întâmplat să-i imiți pe cei din jur? Te ajută să ai o viață mai bună, să evoluezi, să-ți atingi obiectivele, să relaționezi mai bine cu prietenii sau colegii. Oamenii de știință chiar recomandă să avem modele sănătoase în copilărie, adolescență, inclusiv la maturitate. Persoanele care ne inspiră sunt o adevărată comoară, mai ales dacă ne uităm unde trebuie.

Dar cum ar fi să extindem această zonă de inspirație la… regnul animal?! Disputele între iubitorii de câini și pisici sunt deja clasice: câinii sunt loiali, iubitori, pisicile egoiste și independente. Ei bine, tocmai de la pisici e indicat să luăm câteva lecții de grijă de sine pe care, desigur, le adaptăm.

1. Dormi mai mult

Care este primul lucru pe care îl poți spune despre o pisică? Doarme aproape toată ziua! Evident tu nu poți face asta, dar câtă grijă ai de somnul tău? Dormi 8 ore pe noapte sau mai puțin? Ești insomniacă, adormi greu și te trezești de multe ori pe timpul nopții? Somnul este acel repaus aparent pentru organism când celulele din corp se refac, creierul elimină toxine, iar anumite procese psihice precum memoria sunt consolidate.

2. Pentru o viață mai bună învață să te relaxezi

Nu putem elimina stresul din viața noastră, dar putem schimba felul în care ne raportăm la acesta și modul în care ne încărcăm emoțional. Pisicile se joacă, socializează cu membrii familiei în care trăiesc, stau pe geam și urmăresc mașinile sau păsările, cele care ies afară petrec mult timp plimbându-se. Tu când ai mers ultima oară în parc sau undeva în natură? Cât de des te vezi cu prietenii sau familia? Ce hobby-uri ai? Cât de des faci sport? Când ai…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.