Cum să ai din nou o dantură impecabilă? 5 proceduri recomandate

0

Prima impresie pe care o faci este inevitabil legată și de dantura ta. Aspectul dinților tăi poate influența părerea persoanei pe care o vei întâlni, fie că vorbim despre o întâlnire romantică, o ședință, un interviu sau o conferință. 

Pentru a lăsa o impresie bună ai nevoie de o dantură impecabilă, iar dacă moștenirea genetică nu te-a ajutat prea mult, atunci poți apela la anumite proceduri.

Fațete dentare – zâmbet de vedetă

Dacă dinții tăi sunt incorect poziționați sau ai carii, medicul stomatolog îți poate recomanda utilizarea fațetelor dentare. Acestea pot rezolva toate problemele dentare în timp ce îți oferă acel zâmbet de vedetă pe care ți l-ai dorit mereu. 

Această procedură de restaurare dentară poate oferi dinților forma, culoarea, funcționalitatea și morfologia dintelui natural. Este una dintre cele mai apreciate proceduri dentare, dar și cele mai costisitoare de pe piață. Dacă vrei să apelezi la fatete dentare in Bucuresti, este indicat să te interesezi de calitatea serviciilor.

Aparatul dentar – cheia spre dinți frumos aliniați

Aparatul dentar te ajută să aliniezi corect dinții care sunt poziționați diferit. Este o soluție de durată deoarece ar trebui purtat minim 6 luni pentru a vedea efectele. 

Piața este una variată și, în funcție de afecțiune, dar și de buget sau preferințe, poți alege cel mai potrivit aparat dentar pentru tine. Există o mulțime de aparate dentare, de la cel metalic fix, la cel invizibil, toate te ajută să îți corectezi dantura fără disconfort. 

Implantul dentar – dinte similar cu cel natural

Dacă din diverse motive ți-ai pierdut un dinte sau mai mulți, una dintre cele mai eficiente metode de a-l înlocui este să apelezi la un implant dentar. Aceasta este una dintre cele mai avansate proceduri de înlocuire a unui dinte natural. Rezultatul este un dinte extrem de similar cu cel natural, atât ca estetică, cât și ca funcționalitate. 

Implantul dentar este format din 3 componente: implantul dentar, bontul protetic și coroana dentară. Costurile diferă, de obicei, în funcție de materialele din care sunt confecționate cele 3 componente menționate mai sus. În general, prețul implantului dentar se situează între 900-3000 euro. 

Punți dentare – altă opțiune de înlocuire a dinților pierduți

Dacă ai pierdut mai mulți dinți și nu îți permiți implanturi dentare al căror preț este destul de ridicat, poți apela la punți dentare. Această opțiune presupune să ai dinți adiacenți celor pierduți care să fie sănătoși și viabili pentru a fi folosiți drept “capete de punte”. 

Vor fi șlefuiți și vor primi în interior un bont protetic pentru a putea susține dinții “falși” care îi vor înlocui pe cei pierduți. Astfel, pentru a substitui doi dinți pierduți, ai nevoie să devitalizezi încă doi dinți sănătoși, adică să le scoți nervul, fapt ce îi face mai fragili, mai ușor de fracturat. 

Coroane dentare – cea mai facilă opțiune pentru dinții cariați

Dinții cariați, a căror rădăcină nu a fost afectată de carii, pot fi restaurați prin intermediul coroanelor dentare. Acestea îmbracă dintele, îl fac să arate ca nou și îl țin departe de procesul de cariere. 

Astfel, resturile alimentare și bacteriile nu mai pot ajunge în miezul dintelui care va putea fi utilizat fără probleme în masticație ani lungi după montarea coroanei dentare.   

Aceste metode sunt ideale dacă vrei să ai dinți frumoși și să zâmbești fără teamă. Chiar dacă ai pierdut un anumit număr de dinți, acest lucru nu înseamnă că nu îți poți recăpăta zâmbetul minunat de odinioară sau nu îți poți crea unul complet nou. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.