Cum poți să devii bucătar în România
Te pasionează gătitul și arta culinară și ai vrea să dezvolți o meserie din această pasiune? Ei bine, dacă alegi această meserie, ar fi bine să știi că nu trebuie doar să dezvolți o pasiune din acest lucru, ci și să investești în tine constant. Un bucătar-șef dintr-un restaurant recunoscut în toată lumea nu trebuie doar să gătească dumnezeiește, ci și să creeze meniuri de la zero, să-și coordoneze perfect personalul, să negocieze cu furnizorii și să discute cu clienții.
Dacă te interesează acest domeniu, sunt numeroase locuri de muncă disponibile dintre care poți alege pe cel care ți se potrivește.
Urmează cursurile unei școli de bucătari
Unul din primii pași ar fi să urmezi cursurile unei școli din acest domeniu, o școală de bucătărie. O astfel de școală te învață rețete, cum să gestionezi stocurile atunci când te ocupi de managementul unei bucătării și cum să-ți împarți timpul între a găti și a te ocupa de crearea de rețete noi. Există numeroase școli dintre care poți alege una care ți se potrivește.
Investește constant în tine
Învață constant ceva nou. Citește, cumpără cărți de rețete, învață de la un mentor în domeniul tău de interes. Urmărește clipuri online cu rețete, testează-le acasă, fă-ți un obicei din a face acest lucru. Utilizează ingrediente noi, joacă-te, urmărește emisiunile culinare.
Angajează-te într-o bucătărie
Un alt lucru pe care îl poți face este să te angajezi într-o bucătărie. Lucrează și vei descoperi ce înseamnă meseria de bucătar chiar de la bază. Vei avea ocazia să ai un mentor, să lucrezi îndeaproape cu cei mai buni. Vei putea să-ți crești abilitățile, vei putea să fii mai bun în ceea ce faci, constant. Vezi care sunt joburile disponibile în orașul tău și angajează-te rapid – este una din meseriile cu un grad mare de rotație, deci vei găsi joburi disponibile constant.