Cum poți folosi fototapetul în amenajarea casei

0

Fototapetul este deseori asociat cu modelele florale sau imaginile colorate din camera copiilor. Folosit cu grijă, însă, acesta schimbă în totalitate aspectul general al casei, fără prea multă muncă. El poate înlocui cu brio vopseaua și, trebuie să fim sinceri, este foarte greu de realizat din vopsea orice model existent pe fototapet. Nu este un simplu tapet, ci este un foto tapet, ceea ce înseamnă că vei avea la tine acasă orice model care se poate transpune pe acesta.

Există câteva aspecte de care trebuie să ții cont în momentul în care te hotărăști să-ți amenajezi casa, iar fototapetul se integrează în  orice colț al casei:

 

În dormitor

Fototapetul completează cu ușurință un dormitor simplu, transformându-l complet. Îl poți aplica pe peretele cu patul și trebuie să te asiguri că are nuanțe care se potrivesc cu mobilierul. De asemenea, ține cont și de faptul că pereții trebuie să fie de o culoare neutră, iar peretele cu fototapet să fie exact pata de culoare de care are nevoie. Totodată, acesta poate fi aplicat și pe tavan, cum ar fi în camera copiilor. Astfel, cei mici se vor bucura de un tavan  colorat, cu stele sau cu planete, iar dacă fototapetul conține și unele elemente fosforescente, cu atât mai bine.

 

În camera de zi

Aplicat în camera de zi, fototapetul completează peretele din spatele canapelei. Orientează-te la culori vii și ia în considerare opțiunea de a aplica și câteva fotografii peste acesta. Fototapetul ilustrează orice imagine îți dorești, motiv pentru care poate fi aplicat și pe un perete gol, cum ar fi cel din fața canapelei. De exemplu, ar putea ilustra un șemineu sau imaginea unei destinații de vis, iar în cazul în care ai deja un șemineu, îl poți decora de jur-împrejur cu fototapet care imită cărămida.

În bucătărie

Fototapetul se integrează de minune și în bucătărie. Acesta poate ocupa spațiul dintre mobila suspendată și blatul din bucătărie – cu alte cuvinte, vei putea renunța la plăcile costisitoare și destul de greu de aplicat. De asemenea, poți folosi un model colorat, cu flori de mari dimensiuni sau cu obiecte culinare, iar în momentul în care te plictisești de el, îl poți schimba cu ușurință. O altă modalitate de amenajare a pereților din bucătărie este folosirea unui fototapet care îți permite să scrii pe el. Sunt disponibile modele care imită o tablă și pe care poți nota cu ușurință orice: de la mesajele pentru cei dragi și până la lista de cumpărături sau de sarcini.

 

În baie și pe hol

Baia și holurile sunt de regulă spații mici, iar fototapetul poate crea impresia unui spațiu mai mare. Este indicat să îl folosești de sus până jos sau cel puțin de sus până la jumătatea peretelui, iar modelele alese trebuie să fie potrivite cu restul culorilor de pe pereți sau ale mobilierului.

 

Pe scări

Deși poate suna ciudat, fototapetul poate fi aplicat și pe scări. Dacă ai o casă cu etaj, ai putea lua în calcul ideea de a aplica fototapet pe partea din față a fiecărei trepte. Poate fi vorba de câteva mesaje pozitive sau pur și simplu o combinație de culori și modele care schimbă complet aspectul scărilor. Cu siguranță cei dragi te vor aprecia pentru ingeniozitate.

 

Ține cont că fototapetul poate și să modifice într-un mod negativ aspectul casei tale, motiv pentru care ar trebui să ceri câteva sfaturi unei persoane specializate. Nu încerca să încarci prea mult pereții sau să îl aplici în toată casa, ci alege câteva colțuri cărora să le schimbi complet aspectul, ca și cum ar fi o casă nouă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.