Cum obții o armonie perfectă între farduri și culoarea ochilor?

0

Iubim machiajul, mai ales în momentele în care avem evenimente importante sau somnul de peste noapte nu ne-a fost îndeajuns. Îl iubim pentru farmecul său și pentru capacitatea sa incredibilă de a scoate în evidență trăsăturile frumoase. Fiecare dintre noi avem un ritual pe care îl aplicăm zi de zi, de la fondul de ten până la blush-ul din obraji, dar există ocazii când ne dorim să atragem mai multe priviri și să creăm ceva special, iar acest lucru îl putem obține foarte ușor punând accentul pe machiajul ochilor. 

După nuanța fondului de ten, alegerea fardului de pleoape poate reprezenta o operațiune ce te poate pune în dificultate. Astfel, pentru o privire cât mai pătrunzătoare și expresivă, trebuie să ai grijă la culoarea ochilor tăi și să respecți câteva reguli de make-up.

Așadar, cum alegi trusa de farduri profesionale? Fie că vrei un machiaj de zi sau unul mai îndrăzneț pentru o întâlnire târzie, nuanțele sunt cele care te vor scoate din anonimat și vor face ca pleoapele tale să arate perfect.

Ochii albaștri, frumoși, dar pretențioși

Sunt unii dintre cei mai complimentați ochi, însă poți avea o privire excepțională dacă alegi fardurile perfecte și îi scoți și mai tare în evidență. Așadar, culori precum portocaliu, maro, auriu, piersică și roz sunt printre nuanțele care se vor armoniza perfect și vor crea o privire electrizantă. Evită să porți fard albastru sau verde, pentru că acestea vor reduce din intensitatea ochilor și îi vor face să pară plictisitori. De asemenea, ți se potrivește de minune machiajul cu efect de pleoape umede, iar pentru a avea look-ul perfect ai nevoie de o mascara care să-ți alungească genele. În plus, dacă vrei un machiaj îndrăzneț, apelează la palete mai închise și pune accent pe interiorul ochilor. De preferat ar fi să ai la îndemână un corector, în cazul în care apar mici greșeli.

Ochii căprui, cei mai ușor de machiat

Această culoare este extrem de versatilă și îți oferă o multitudine de variante atunci când îți alegi fardurile de pleoape. Chiar dacă ochilor căprui li se potrivește orice nuanță, cele care se remarcă sunt purpuriu, lila, indigo, bej, ciocolatiu și toată gama de maro, auriul și nuanțele de piersică, dar și albastrul închis. În plus, culorile metalice reprezintă o alegere inspirată pentru un make-up strălucitor, reușind să fii cu totul deosebită dacă vei purta bronz sau roz metalic, poate chiar maro sau albastru metalizat. Există, totodată, culori pe care trebuie să le eviți, precum alb, bej și negru, mai ales dacă ai tenul foarte deschis la culoare.

Ochii verzi se completează minunat cu tonurile ciocolatii

Așa cum privirile albastre și căprui au preferatele lor pentru un machiaj de vis, acest aspect este valabil și în cazul minunaților ochi verzi. Din trusa ta de machiaj nu trebuie să lipsească nuanțe precum maro, notele de mov (purpuriu și prună), roz, gri foarte închis și negru. Machiajul de zi va fi incredibil dacă alegi nuanțe de cafeniu, acestea dând un aer natural, iar pentru o ieșire la o plimbare la ceas de seară vei face senzație dacă folosești un pic de violet. Te sfătuim să eviți culori precum argintiu și albastru. 

Ochii negri se asortează de minune cu… negru

Chiar dacă se recomandă ca fardul de pleoape să nu fie apropiat de culoarea irisului, în cazul ochilor negrii nuanțele închise sunt cele care îi pun cel mai bine în evidență. De asemenea, pentru un machiaj pe timp de zi poți opta pentru fardurile calde, chiar ușor sidefate.

Indiferent de culoarea ochilor și de recomandările noastre, cel mai important lucru este ca tu să alegi ceea ce te reprezintă și ce face parte din stilul tău. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.