Cum îți dai seama dacă poți avea încredere să cumperi anvelope online

0

Dezvoltarea extraordinară din ultimele decenii a tehnologiilor IT&C, creșterea vitezei și a stabilității conexiunilor de internet au transformat domeniul online în a doua dimensiune a prezentului, la un nivel de neimaginat până acum câțiva ani. Comerțul online a devenit parte integrantă din experiența acestei noi lumi și, în pofida unui început timid și presărat cu numeroase riscuri și incertitudini, cunoaște o dezvoltare atât de extinsă și profundă încât absența unui comerciant din mediul online poate echivala cu asumarea dispariției de pe piață.

Câștigarea încrederii clienților în onestitatea activității comerciale și în calitatea produselor sau serviciilor oferite este principala țintă a unui comerciant, mai cu seamă când vorbim de e-commerce. Semnele relevante pentru identificarea unui comerciant online de calitate, necesare pentru surmontarea inerentei temeri de necunoscut, sunt multiple și o cercetare atentă a acestora este suficientă pentru o tranzacție care să nu înșele așteptările.

Verifică existența certificatului SSL.

Denumit și certificat de securitate, este un protocol criptografic cu rolul de a securiza schimbul de date pe internet (detalii de identitate, informații despre carduri bancare, etc.) între website și vizitatorul website-ului. Informațiile pot fi decriptate doar de către serverul destinație, cu ajutorul unei chei de decriptare.

Marea majoritate a aplicațiilor de navigare pe internet – denumite în mod generic browsere – afișează în dreptul adresei o pictogramă sub forma unui lacăt atunci când conexiunea este securizată cu ajutorul unui certificat SSL. O metodă de identificare a unei conexiuni sigure este introducerea adresei site-ului și un simplu click pe pictograma sub formă de lacăt îți oferă informații suplimentare legate de securitatea conexiunii.

Urmărește reputația magazinului online.

Aceasta se construiește în ani de zile prin toate experiențele reușite pe care le-au avut clienții mulțumiți de produsele sau serviciile achiziționate. În mod evident, cu cât notorietatea magazinului online este mai mare, cu atât mai mare este încrederea pe care acesta o transmite clienților. Greu câștigatul bun renume crește cu povestea fiecărui client fericit, deci urmărește părerile foștilor clienți pentru a te lămuri în ce măsură faima companiei respective te convinge să cumperi de acolo.  

Studiază părerile clienților.

După cum spuneam, pentru a putea avea încredere și a cumpăra anvelope de la un magazin online, este absolut necesară studierea opiniilor clienților. Astfel afli, direct și concret, care este gradul de satisfacție al acestora sau, dimpotrivă, ce anume le-a provocat nemulțumire. Unul dintre aspectele frumoase ale comerțului electronic este că în mediul online informațiile – legate de vânzător, produse, tranzacții, modul de tratare a reclamațiilor, întregul istoric al unui magazin online – sunt disponibile în social media, pe site-uri specializate care evaluează comportamentul celor mai importanți comercianți sau pe forumuri.

Studiile relevă că mai bine de 80% dintre clienți decid să cumpere de la un magazin online după ce analizează informațiile furnizate de cei care au cumpărat deja; așadar, poți să achiziționezi anvelope auto de la pieseautoarges.ro, un magazin online cunoscut în rândul proprietarilor de automobile care apreciază produsele de calitate oferite la prețuri decente.

Verifică siguranța metodelor de plată.

Posibilitatea de a utiliza plata cu cardul fără teama de a fi victima unui furt de identitate este unul dintre cele mai solide semnale date de magazinul online că este un partener de încredere. Datele de card transmise de către vizitator pentru efectuarea unei plăți nu sunt introduse în pagina magazinului online, ci pe una dintre paginile securizate ale partenerului care procesează plățile. Aceste date sunt transmise mai departe, criptat, către serverele băncii emitente în vederea autentificării tranzacției.

Utilizarea standardului 3D Secure de către magazinul online este un semn al dorinței de a oferi potențialilor clienți cea mai bună protecție și garanția unei plăți efectuate în siguranță.

Costurile asociate livrării și timpul de livrare

Seriozitatea demersului comercial al unui magazin online este relevată de modalitățile prin care acesta vine în întâmpinarea clienților cu soluții de livrare rapidă, sigure și la un cost cât mai redus. Pentru a putea fi capabilă de livrare la timp, oriunde solicită clientul și la preț mic, afacerea online are nevoie de suportul unui lanț logistic eficient.

Cu posibilitatea de a primi la orice adresă indicată produsele dorite, achiziționate în siguranță de la un magazin online de încredere, ai toate șansele să beneficiezi de calitate în timp mult mai scurt comparativ cu deplasarea la un magazin fizic. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.