Cum construiești o atmosferă tandră și caldă în propria locuință?

0

Starea de bine este esențială într-o casă și nu are tot timpul de-a face cu amenajarea spațiului, ci cu energia pe care i-o oferi acelui loc. Cu toate astea, modul în care amenajezi casa descrie personalitatea ta și cum privești viața, de aceea este important să-ți imprimi unicitatea în fiecare colțișor al casei. Dacă preferi o atmosferă tandră, intimă și caldă, poate că ești o persoană introspectivă, cu încredere în oameni și care iubește viața în totalitate. Dar cum reușești să aduci această vibrație în locuință? Iată câteva idei pe care, sperăm noi, să le urmezi cu încredere:

  • Ține ferestrele larg deschise, și nu numai

Primul lucru pe care trebuie să-l faci imediat ce te trezești și te speli pe față este să deschizi ferestrele larg, pentru a lăsa aerul curat să circule în încăpere. Aerul trebuie să fie proaspăt, mai ales dacă ai animale care dorm cu tine în casă. Încearcă să păstrezi o atmosferă oxigenată pe tot parcursul zilei și folosește un parfum de camera fresh sau în ton cu anotimpul. De exemplu, primăvara poți folosi odorizant camera de liliac sau iasomie, iar iarna poți alege parfumul de brad și scorțișoară. 

 

De asemenea, mizează pe uleiurile esențiale pentru a accentua vibrația casei și pentru a crește energia interioară. Bețișoarele parfumate sunt și ele o opțiune extraordinară, mai ales seara, când tot ce îți dorești este o baie caldă și un film bun după o zi lungă de muncă.

  • Folosește-te de magia culorilor neutre

Ai auzit de psihologia culorilor? Aceasta nu este o născocire, ci o realitate, deoarece s-a demonstrat influența culorilor asupra psihicului uman. De exemplu, roșul amplifică angoasele, starea de nervozitate și devine apăsător mai ales în camere care nu beneficiază de lumină naturală. Pentru a evidenția atmosfera caldă, nu adăuga negru, ci mizează pe alb sub diferite nuanțe de crem ori ivoire. Maroul deschis este o altă culoare potrivită, mai ales pentru piesele de mobilier. Asociată cu tonuri de bronz sau auriu, creează o adevărată splendoare în încăperi. Zugrăvește pereți în culori neutre și inspiră-te de pe Pinterest pentru amenajarea camerelor, mai ales dacă nu ești convinsă ce stil ți se potrivește mai bine.

  • Aruncă lucrurile de care nu mai ai nevoie

Poporul român este strângător, iar generațiile în vârstă care au trăit pe vremea comunismului încă mai au prin dulapuri electrocasnice vechi, lămpi defecte, cărți sau bibelouri pe care le păstrează în cazul în care vor avea nevoie de ele. Lucru care nu se întâmplă niciodată. 

 

Este un obicei greșit și trebuie să-l rupi de la rădăcină. Scapă de toate lucrurile nefolositoare pe care le mai păstrezi, donează hainele care nu-ți mai vin bine sau aruncă-le pe cele deteriorate. Donează cărți la anticariate sau în spitale, iar electrocasnicele nefolosite du-le în centrele special amenajate, pentru a fi reciclate. Tot ceea ce încarcă locuința inutil creează un aspect haotic și dezordonat. Dacă vrei să obții o atmosferă tandră și caldă în casă, aruncă toate lucrurile care nu mai au nicio valoare, oricât de greu ți-ar fi să te detașezi de ele.

 

În concluzie, construirea unei atmosfere prietenoase ține mult de vibrația interioară, dar și de modul în care vrei să experimentezi cu designul de interior. Adaugă pe ici, pe colo câte un ghiveci cu flori, pentru a înveseli încăperile, florile fiind recunoscute pentru starea de bine pe care o oferă persoanelor care le iubesc și au grijă de ele. Aerisește des, aruncă lucrurile nefolositoare și folosește-te de culorile neutre pentru a experimenta frumusețea tandreții în familie.

 

Sursă foto: Unsplash.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.