Cum amenajezi bucătăria odată cu sosirea bebelușului?

0

Atunci când devii părinte ai nevoie de o multitudine de resurse care să te ajute să te descurci cu noul rol. Cu siguranță nu este ușor să gătești în fiecare zi și să și păstrezi ordinea în bucătărie atunci când ai copii mici, iar acest lucru poate fi confirmat de orice părinte. Dacă și tu întâmpini dificultăți la nivel de organizare a bucătăriei și a activităților adiacente, iată ce poți face astfel încât să câștigi mai mult timp pentru tine.

Utilează în mod corect bucătăria

O bucătărie dotată cu produse de utilare eficiente este probabil cel mai mare ajutor pentru părinți. În primii ani de viață copiii au nevoie de hrană proaspătă, preparată zilnic, iar pentru a realiza acest lucru tu ca părinte ai nevoie de produse care să îți eficientizeze munca. Pentru a păstra o oarecare ordine în bucătărie și pentru a nu aglomera spațiul, poți achiziționa un robot de bucătărie care să facă operațiunile pe care altfel le-ai face manual, cum ar fi tăierea legumelor, mărunțirea sau blenduirea. Vei vedea că poți găsi roboti de bucatarie la pret avantajos de care nu te vei mai putea despărți, deoarece aportul unui astfel de produs în bucătărie este cu adevărat incomensurabil. 

Robotul de bucătărie înlocuiește practic dispozitivele care fac fiecare etapă separat. Amestecarea, mărunțirea, tăierea, fiecare dintre aceste operațiuni s-ar face cu dispozitive separate, însă robotul îți permite să utilizezi un singur produs pentru toate nevoile tale, eficientizând în acest fel și timpul alocat preparării hranei, dar și curățării de după. 

Organizează în mod corect ustensilele

O bucătărie organizată îți permite să ai mai mult timp pentru tine deoarece în acest fel vei găsi întotdeauna ceea ce îți este necesar în timp util. Ar trebui să pregătești un plan eficient de organizare, punând fiecare tip de ustensilă în locuri special amenajate, astfel încât să ai acces din punct de vedere vizual. Dacă lucrurile vor fi îngrămădite în dulapuri este puțin probabil să le găsești la timp, iar acest lucru înseamnă de fapt mai puțin timp petrecut cu familia și mai mult timp pierdut în bucătărie. Alege etajere și rafturi pentru depozitare, sertare dulapuri în care să îți poți așeza lucrurile după bunul plac. 

Compartimentează spațiile acolo unde ai nevoie

Apelează la elemente de compartimentare atunci când ai nevoie de împărțirea spațiilor, păstrând în acest fel grupate produsele din aceleași categorii. Vei vedea că există separatoare pentru dulapuri sau elemente de compartimentare pentru sertare, sau chiar cutii gata compartimentate care să te ajute să te organizezi mai ușor. Tacâmurile, ustensilele de bucătărie, prosoapele sau paharele vor fi mai ușor de utilizat în acest mod, deoarece le vei găsi pe toate la îndemâna ta ori de câte ori vei avea nevoie.

Montează mașina de spălat vase cât mai la îndemână

Una dintre problemele majore ale bucătăriilor este cea care vizează vasele. Pentru că vremurile s-au schimbat, în prezent poți spăla vasele direct la mașina de spălat, produs care eficientizează timpul și care nu este consumator major de energie. Mai mult decât atât, majoritatea părinților afirmă că mașina de spălat vase le este de-a dreptul indispensabilă în bucătărie, fiind un real ajutor mai ales în cazul familiilor numeroase. Mașinile de spălat vase pot fi încorporate în mobilierul de bucătărie, drept pentru care nu vor fi nici foarte mari consumatoare de spațiu.

Atunci când ai copii timpul devine foarte prețios așa că este important ca tu să devii o persoană organizată care respectă planurile propuse. Urmând un traseu organizatoric bine stabilit vei vedea că și timpul începe să lucreze în favoarea ta, astfel încât munca în bucătărie să devină o plăcere și nu o corvoadă. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.