Cum alegi mobilierul pentru baie? Criterii de care să ții cont

0

Mobilierul pentru baie nu reprezintă doar un alt element pentru depozitarea obiectelor cosmetice, accesoriilor, prosoapelor și altor obiecte sanitare. Atunci când te gândești la mobilierul pentru baie, trebuie să iei în considerare design-ul interior și nivelul de confort pe care dorești să le obții. Mai mult, piesele de mobilier pentru baie te pot ajuta să creezi un efect vizual indus de spațiu mai mare – o modalitate excelentă dacă locuiești într-un apartament de dimensiuni mici.

 

Dar cu atâtea opțiuni diverse din care poți alege, cum știi care este mobilierul de baie potrivit? Ți-am pregătit un articol cu toate criteriile de care să ții cont atunci când alegi mobilierul pentru spațiul sanitar:

Calitatea mobilierului

Având în vedere condițiile care se creează într-o baie, adică nivelul de umiditate ridicat și fluctuațiile frecvente de temperatură, cel mai important lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este calitatea mobilierului pentru baie. Acesta ar trebui să fie rezistent la umiditate și, în același timp, să fie realizat din materiale de densitate crescută, astfel încât să reducă absorbția apei. 

 

Un astfel de mobilier nu se va delamina sau umfla în condițiile unei încăperi umede și fierbinți. În cazul în care nu ai un sistem de ventilație bine pus la punct și nici un geam pe care să-l poți deschide în timp ce faci duș, acest criteriu este mai mult decât esențial.

Tipul de mobilier

Spațiul din baie oferă posibilități diferite atunci când vine vorba de încorporarea mobilierului. Luând în considerare dimensiunile încăperii, dar și estetica pe care dorești să o realizezi, poți alege dintre două tipuri de mobilier pentru baie:

  • Mobilierul de baie montat pe podea care este ușor accesibil, dar trebuie stabilit cu atenție pentru a crea senzația de spațialitate și pentru a ușura circulația;
  • Mobilierul de baie suspendat sau montat pe perete are avantajul de a crea mai mult spațiu, fără să copleșească încăperea. Blaturile pentru lavoar de la Neakaisa.ro sunt ideale pentru stilurile de amenajare moderne, contemporane sau minimaliste, mai ales dacă ai puțin spațiu la dispoziție sau foarte multe obiecte de baie de depozitat.

 

Stilul mobilierului pentru baie

Mobilierul de baie ideal poate avea un aspect contemporan, minimal sau unul clasic, depinzând de preferințele tale și de design-ul celorlalte camere din locuință.

 

Mobilierul de baie contemporan se găsește adesea în nuanțe de alb, având un finisaj lucios care permite reflectarea luminii naturale pentru a da senzația unui spațiu mai larg. Alternativ, poți să iei în considerare mobilierul de baie contemporan cu un finisaj cu aspect de lemn pentru a adăuga o notă decorativă și un contrast cald unei încăperi care este preponderent albă.

 

Pentru o baie modernă, ar fi indicat să alegi un mobilier în nuanțe de gri sau maro neutru sau, dacă vrei să creezi un contrast izbitor, un mobilier suspendat de culoare neagră. 

 

Investește într-un mobilier de calitate pentru amenajarea băii tale, astfel încât să nu fii nevoit să îl înlocuiești la puțin timp după achiziție din cauza uzurii sau unor neregularități de care ți-ai dat seama prea târziu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.