Cum alegi generatorul de curent potrivit pentru nevoile tale?
Generatoarele de curent au revoluționat lumea prin prisma faptului că au reușit să ofere utilizatorilor posibilitatea de a utiliza energia electrică chiar și în lipsa unei alimentări. Acest lucru este avantajos mai ales în cazul caselor de la țară, acolo unde rețeaua electrică nu este încă dezvoltată sau pe șantiere, acolo unde racordarea se face mai târziu, după realizarea structurii. Iată așadar cum poți alege generatorul potrivit pentru lucrările tale.
Alege generatorul după puterea grupului generator
Puterea grupului generator este un aspect care contează atunci când alegi dintre multitudinea de generatoare de curent existente pe piață. Este important să alegi un generator care să îți ofere cel puțin dublul necesarului de electricitate solicitat de către aparatele de consum, toate la un loc. În acest fel te vei asigura de faptul că în cazul în care este nevoie de alimentarea locuinței, generatorul tău poate face față chiar și celei mai defavorabile situații.
Alege generatorul după tipul de pornire
Generatoarele pe care le poți găsi pe piață pot fi clasificate în două tipuri, conform tipului de pornire. Vei vedea că există generatoare cu pornire manuală, caz în care acționarea se face prin tragerea unei sfori sau cu ajutorul unei chei, caz în care pornirea se realizează acționând cheia.
În general pentru gospodării sau pentru lucrări mici de șantier sau pe lângă casă sunt preferate generatoarele cu pornire manuală, însă aceasta nu este o regulă. Generatoarele cu pornire automată folosesc cel mai adesea ca sursa de rezervă de alimentare, în cazurile în care există căderi bruște ale tensiunii de alimentare.
Practic, atunci când alimentarea se oprește, generatorul pornește automat, fiind conectat la rețeaua electrică, reușind astfel să acopere nevoia de a beneficia de electricitate.
Alege generatorul în funcție de modul de alimentare
Alimentarea generatorului are în vedere tipul combustibilului folosit. Astfel, alimentarea generatoarelor se poate face pe benzină sau motorină. Dacă ar fi să căutăm particularitățile fiecărui tip de alimentare, atunci ar fi bine să știi că generatoarele pe benzină sunt mai mici și mai silențioase, însă pot avea costuri mai mari.
Dacă vrei un generator accesibil ca preț, atunci modelul pe motorină s-ar putea să fie soluția potrivită. Nu uita că orice generator este într-o oarecare măsură zgomotos, așa că în loc să alegi în baza prețului mai mic, mai bine cumperi un generator de calitate, investind în izolarea spațiului tehnic.
Alege generatorul în funcție de spațiul în care îl vei folosi
Pentru a identifica în mod corect modelul de generator de care ai nevoie ar trebui să iei în calcul și spațiul de utilizare. Dacă generatorul va avea un spațiu propriu, izolat fonic, pentru a proteja zona de zgomot, atunci vei putea alege un generator static. Pe de altă parte, dacă vei avea nevoie să duci generatorul în anumite zone, atunci va trebui să optezi pentru un model pe roți, pentru a facilita transportul.
În cazul șantierelor vei avea nevoie de generatoare masive, care să poată face față nevoilor de alimentare, iar aici poți folosi generatoare curent deschis. Acest lucru te va ajuta să alimentezi chiar și dispozitive sau scule de putere mare, cu consumuri mari la nivel de energie electrică. Generatorul industrial poate ajuta în acest caz, fiind special creat pentru astfel de situații.
Generatoarele sunt soluții deosebit de eficiente pentru orice situație în care este nevoie de alimentare cu energie electrică. În gospodărie sau pe șantier, sau chiar în lucrări care țin de spații adiacente casei ori în construcția de drumuri și poduri, generatoarele aduc beneficii majore, oferindu-ți posibilitatea de a lucra în mod corect și eficient.
Citește specificațiile producătorilor și documentează-te cu privire la caracteristici și nu uita de ideile expuse anterior, deoarece acestea te vor putea ajuta să iei cea mai bună decizie.