Cu sau fără dres? Cum porți pantofii ca la carte

0

Întrebarea „cu sau fără dres” a tulburat femeile ani de-a rândul, mai ales că pare să nu existe un răspuns unic. În funcție de epocă, femeile au preferat să poarte fie ciorapi de culoarea piciorului, fie dres negru sau opac, fie, așa cum am văzut în ultimii ani, modele colorate sau cu desene pline de creativitate.

Ca să te asiguri că iei cea mai bună decizie, am consultat experții în materie și îți spunem în rândurile de mai jos de ce să ții cont atunci când porți dresuri cu pantofi. Iată criteriile pe care să le iei în considerare!

Pantofi cu dres în funcție de vremea de afară

Deși mulți consideră altfel, în realitate majoritatea regulilor de care suntem îndemnate să ascultăm în modă au la bază argumente lucide. Prin urmare, previziunile meteo sunt primele de care să ții cont atunci când decizi să îmbraci dresul cu pantofi.

Regula, în mare, e următoarea: dacă afară e cald și frumos, nu e recomandat să porți dres mai consistent de 20 den. Modelele de 40 den sunt considerate perfecte pentru perioadele de tranziție, iar cele mai mari de 40 den sunt potrivite pentru anotimpurile reci. Aceste legi vor trebui aplicate și în restul outfitului: dresurile subțiri se poartă cu bumbac sau cu materiale sintetice, în timp ce cele groase sunt destinate asocierii cu lână sau stofă.

În ceea ce privește pantofii, regulile sunt echivalente. Poartă dres subțire cu sandale, cu stilettos sau cu teniși și alătură dresul gros cizmelor sau botinelor. Legile nu au fost niciodată mai simple!

Cum combini pantofii cu dres în funcție de stilul încălțămintei

Dacă ți se pare că a asocia pantofii cu dresul pare a fi o misiune în care ai nevoie de un al șaselea simț, te contrazicem: și aici există reguli care pot face diferența. Iată-le!

Poți purta dres cu pantofi deschiși, dar numai în anumite condiții. Modelul de încălțăminte ales ar trebui dotat cu toc, și e mai bine ca ciorapii să nu fie de culoarea piciorului. Evită modelele care au un strat întărit în dreptul degetelor atunci când porți cu sandale, dar și pe cele mult prea transparente. E evident totuși că nu poți purta dresul gros, de iarnă, cu sandale. Recomandarea perfectă sunt ciorapii negri subțiri, așa cum ne arată divele din modă.

Asociază cu moderație dresul cu pantofii fără toc pentru sezoanele calde. Combinația de dres cu balerini, mocasini sau sandale fără toc e, în general, de evitat. Dacă dorești să realizezi o asociere în trend, mizează pe teniși albi purtați cu ciorapi colorați sau negri.

Sursa foto: Unsplash – https://unsplash.com/photos/Nce2XAR2JCw

Combină cu încredere cu stilettos, botine sau cizme. E foarte greu să dai greș din acest punct de vedere. De asemenea, uită de regula conform căreia modelul de încălțăminte ales trebuie să fie mai închis la culoare decât ciorapii. Azi avem exemple de dres și pantofi colorați care arată fabulos, iar asocierea de stilettos, cizme sau botine negre cu ciorapi identici ca nuanță îți va face picioarele mult mai lungi.

Modelele de încălțăminte de damă Dasha vor arăta minunat alături de dres. Combinația care nu poate da greș este cea alcătuită dintr-o pereche de sandale din piele naturală cu imprimeu tip piele de șarpe și un dres negru. E ținuta perfectă pentru un cocktail sau o altă ocazie elegantă.

Sursa foto: Dasha – https://www.dasha.ro/sandale-elegante/sandale-gri-din-piele-naturala-cu-imprimeu-tip-piele-de-sarpe-kim-148426.html

Cum porți dresul cu pantofi în funcție de culoarea sa

Culoarea dresului joacă un rol la fel de important în reușita ținutei precum o face stilul de pantofi. Vezi mai jos care sunt principalele reguli de care să ții cont pentru un outfit ca la carte!

Dresul nude, un subiect delicat. Multă vreme, acesta a fost interzis, fiind considerat un subiect mai degrabă tabu. Fashionistele anilor precedenți considerau că e absolut necesar ca ciorapii să aibă o culoare care să îi delimiteze de picioarele tale, dar, din fericire, Ducesele Kate și Meghan au schimbat aceste concepții. Dat fiind faptul că dress code-ul Casei Regale Britanice insistă ca femeile să poarte dres, cele două style icon-uri nu mai sunt văzute fără o pereche de dres nude. Dacă Kate poartă exact nuanța piciorului său, pe Meghan o vedem adesea abordând nuanțe mai deschise. Ce e însă tabu în continuare? Nu purta dres de culoarea piciorului sidefat sau strălucitor: trebuie să dai impresia că ciorapul se contopește perfect cu pielea ta.

Ai grijă, însă, dresul nude nu se poartă niciodată cu sandale. De asemenea, e recomandat să îl rezumi la ocaziile business sau la mediul office.

Dres negru, o alegere nu întotdeauna sigură. Fiind în general considerat universal flatant, dresul negru pare să fie cea mai smart opțiune. E adevărat că se potrivește la orice culoare de haine și că merge de minune cu o ținută all black. Evită totuși asocierea de rochii pastel sau albe cu dres negru gros. În ceea ce privește mixul cu pantofii, ai în general liber la orice.

Sursa foto: Unsplash – https://unsplash.com/photos/_u0Hlr7OjdE

Dresul în culori neutre: subestimat, dar perfect. Gri, antracit, mocha: sunt culori de dres mult prea rar purtate, dar care se dovedesc în schimb mai sofisticate decât nude-ul și mai creative decât negrul. Merg de minune cu toate tipurile de pantofi, dar și cu haine închise sau deschise la culoare.

Dresul colorat: un model care revine la modă. Dresul colorat a fost adorat acum câțiva ani, iar acum revine în trend, încet-încet. Dacă nu te consideri înzestrată cu ochi pentru modă și ți-e teamă să combini nuanțele, abordează un dres colorat într-un outfit în tonuri neutre. Oricât de talentată ai fi, însă, nu mixa mai mult de 3-4 culori și respectă tonalitatea nuanțelor: dresul în culori calde trebuie integrat în ținute cu aceeași vibrație și invers.

Dresul cu modele: tabu sau nu? Aici lucrurile se complică puțin, mai ales că intervine problema că acest dres nu e neapărat flatant. Dacă ești mică de înălțime, un dres cu model aglomerat poate acutiza această problemă. De aceea e recomandat să îl alegi numai dacă ai picioare interminabile de fotomodel, oricât de interesant sau de ispititor ar fi modelul. Ce e la modă, însă? Dresul care dă impresia că ai un tatuaj pe picior: e mai ieftin și mai comod decât să îți desenezi pielea. Combină cu pantofi simpli în tonuri cuminți.

Dresul plasă: ce facem cu el? Ciorapii plasă se poartă din nou, dar altfel decât o făceam acum câțiva ani. Nu au ce căuta alături de fuste scurte, dar vor fi fabuloși cu o rochie midi sau lungă, eventual cu crăpătură, cu stilettos sau ghete rock.

Acestea sunt regulile care îți vor compune o ținută perfectă cu dres și pantofi. Raportează-te la legile stiliștilor, dar pune-ți și creativitatea la bătaie, iar look-ul tău va fi unul incendiar. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.