Crezi că ai găsit persoana potrivită? Cu ce confunzi compatibilitatea în cuplu și îți aduce foarte multă suferință!

0

V-ați plăcut și ați decis să ieșiți împreună, să îi dai o șansă, să testați compatibilitatea în cuplu. Ok, vă place amândurora la mare sau să mergeți la schi, ascultați aceeași muzică, frecventați aceleași locuri. La început discutați lucruri mai puțin profunde, dar, după o vreme, ajungeți la aspectele sensibile ale existenței voastre: familia. Și așa descoperiți un istoric similar, care vă face să vă gândiți cât de mult vă potriviți.

Compatibilitatea în cuplu nu înseamnă traumă comună

V-ați pus sufletul pe tavă, ați devenit vulnerabili. Fiecare dintre voi a fost crescut doar de mamă, tatăl a dispărut după divorț. Unul dintre părinți a decedat când erați mici. Alcoolismul era o boală obișnuită în familia voastră – tata, unchiul, bunicul, poate chiar mama și bunica, beau zilnic.

Ați fost bătuți crunt toată copilăria voastră. Nu v-ați simțit cu adevărat iubiți de părinții care vă îngrijeau, dar erau foarte reci și critici. Un paletar larg de traume, în care celălalt știe exact prin ce ați trecut, aveți aceleași răni și moduri similare prin care ați făcut față. Dar asta este numită în mod greșit compatibilitate în cuplu.

Trauma bonding vs compatibilitatea în cuplu

Faptul că ați cunoscut același tip de suferință vă unește, dar nu e compatibilitate în cuplu. Este un liant care creează legături puternice între supraviețuitorii acelorași traume. De aceea funcționează și grupurile de suport pentru alcoolici, femei abuzate, familiile care au în îngrijire bolnavi cu afecțiuni psihice grave etc. Același lucru ajută și soldații care trec prin aceleași orori, pe câmpul de luptă sunt mai uniți ca niciodată, iar…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.