Cosmin Cernat, despre mutarea în Republica Dominicană. „Mă simt acasă”

0

a

Libertatea: Ai petrecut deja, însumat, un an în Republica Dominicană. Se poate spune că a devenit a doua casă pentru tine?
Cosmin Cernat:
Da, pot să spun asta, îmi place foarte mult, e un loc foarte frumos, eu mă simt minunat aici, și datorită oamenilor, și datorită peisajului, climei și echipei cu care lucrez. Pot spune că mă simt acasă în Dominicană.

Cum a fost adaptarea într-un loc exotic?
Într-un asemenea loc e greu de spus că îți lipsește ceva, e un loc în care majoritatea oamenilor visează să ajungă. Din punctul de vedere al adaptării, trebuie să ai grijă cu umiditatea foarte mare și căldura. Există și bacterii cu care noi nu am fost obișnuiți de când ne-am născut și pot apărea tot felul de probleme de sănătate. Trebuie să ai mare grijă la toate lucrurile astea, mâncare, igienă, preocupări care, de altfel, sunt firești în orice țară, nu numai aici. Întotdeauna eu văd latura pozitivă a lucrurilor. De exemplu, au drumuri mai bune decât la noi, în România. E greu de descris în câteva propoziții o țară întreagă. E o țară frumoasă, cu mulți oameni necăjiți.

Interesant este că toți copiii visează să ajungă jucători de baseball, e sportul numărul 1 aici și sunt foarte mulți jucători dominicani în campionatul nord- american. Rezumând, dacă îți…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.