Cool binging: 5 documentare despre muzicieni AWESOME (de Corina Bud)

0

De aceea, nu puțini dintre ei merg pe firul poveștilor spectaculoase ale unor muzicieni; pentru că nu cred că există personaje mai ofertante, mai libere, mai spectaculoase decât cei care își găsesc catharsisul și menirea pe scenă.

Muzicienii sunt, zic eu, mi-nu-ne pentru orice cineast: sunt ireverențioși, înoată împotriva curentului și arată fabulos când fac asta, au experiențe de viață pe care e greu să le imaginezi ca scenarist de ficțiune, plus că ai și coloana sonoră free, aproape sigur.

Marea provocare pentru regizor rămâne să ajungă la sufletul artistului și să arate publicului detalii pe care nu le-a mai auzit nicăieri, să găsească eroii, răii, întâmplările incredibile care împreună să creeze o „bestie” fascinantă.

Eu am lista mea „bestială” de music-docus și vă invit să vă aruncați un ochi pe ea. Probabil că pe unele le-ați văzut, sper că unele să fie la prima recomandare, dar știu sigur că toate vă vor inspira.

„Kurt Cobain: Montage Of Heck” (2015)

Cobain e iconic pentru toată decada ‘90s și e cool și pentru puștii care (chiar dacă nu știu care e reperul de stil) o ard Off-White și cu vibe grunge. Iar documentarul despre Kurt e la fel de bântuitor de emoționant ca personajul pe care îl are în centru.

Mi se pare incredibil că acum 30 de ani, faima venea peste oameni supertalentati și îi dădea complet peste cap, pentru că ei nu își doreau niciodată asta; cântau și se exprimau pentru că nu puteau trăi altfel. În vremurile noastre atât de dominate de vanitatea fără sens, e aproape incredibil de crezut un astfel de scenariu.

Documentarul asta m-a rupt, iar frumusețea unei vieți de 27 de ani, prinse între un talent fabulos, o industrie foarte pushy și o sensibilitate a unui suflet unic face o poveste incredibil de inspirațională și de umană.

Dacă nu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.