Confesiunea unei românce stabilite în Italia: „Respectați regulile! Altfel repetați tragedia coronavirus de aici, din Italia”

0

Nu suntem obișnuiți să avem limite, să facem sacrificii, să avem reguli. Motiv pentru care situația a escaladat. Dacă măsurile erau luate mai din timp, și mai drastice, transmiterea în masă ar fi fost evitată. Am ajuns să fim blocați în casă, cu niște repercusiuni economice grave. Și nu poți să faci izolarea doar într-o anumită regiune, e necesar să o faci la nivel de țară. L-am văzut la cumpărături, de la distanță, pe antrenorul meu de fitness. Arăta cu 5 ani mai bătrân. Are un copil mic, e foarte îngrijorat, iar profesional el este în derivă. Micile activități sunt afectate teribil și nu știu cum își vor mai putea reveni.

La început pentru mine a fost panică totală

Cel mai mult țin la libertatea mea, iar pentru mine a fost un șoc. Schimbarea bruscă, de la momentul în care aveai tot, la foarte multe restricții, limitări, m-a afectat psihologic foarte tare. Practic nu am avut timp să mă obișnuiesc cu schimbarea, care a fost extrem de rapidă, întrucât și virusul se transmite rapid. Sunt plecată de ani mulți și iată că e o situație gravă, iar eu nu pot să fiu alături de mama mea din România, care e în vârstă. Practic aveam amândouă nevoie una de alta – eu suport moral, mama un ajutor practic, că e singură în țară. Din fericire mi-am găsit resursele să mă mobilizez, până la urmă nici nu aveam de ales, iar treptat am înțeles că restricția impusă de autorități este de fapt un ajutor. Însă până să ajung la această conștientizare, adaptarea la noi ritualuri a fost extrem de dificilă.

Culmea, acum am ajuns la un fel de pace cu mine pe care nu credeam vreodată că o voi atinge

Fiind concentrată mult pe exterior, muncind mult, pur…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.