Compromisul cu tine – Glow Magazin

0

Ne place sa avem dreptate. Mai mult decat atat, ne place sa controlam lucrurile, sa luam decizii si sa castigam fiecare dezbatere. Suntem femei puternice, atat in viata profesionala cat si in cea personala. Dar unde ne oprim?

Exista numeroase tipologii feminine in ziua de azi, majoritatea mizand pe independenta si putere. Pe langa aceste atribute, una dintre calitatile pe care orice femeie ar trebui sa le ia in seama este abilitatea de a fi realista. Si realitatea nu este deloc asa cum ne-o imaginam noi.

Ne lasam ghidate de filme, presa, carti si reusim intr-un final sa ne automotivam pentru a iesi in fata. Prindem curaj si ambitie, dar mai ales invatam sa avem incredere in propriile forte. Si in panta aceasta iluzorie, uitam de realitatea care ne inconjoara si riscam astfel sa pierdem. E bine sa ai intotdeauna dreptate, dar nu e intotdeauna necesar.

Nu e usor sa pierzi si de cele mai multe ori doare. O simti in orgoliu, in invidie, dar cel mai greu e cand o simti in suflet. Si atunci realizezi ca nu e deloc echitabil sa ai intotdeauna dreptate intr-o relatie. Si cedezi. Putin de aici, putin de acolo si te trezesti ca ai cedat din toate punctele de vedere. Intrebarea este: merita?

Ne pierdem in compromisuri cu scopul de a ne intari relatia si uitam de ce ne dorim. Si simtim ca merita pentru ca printre dorinte se numara si o relatie fericita. Dar oare poti egala o singura dorinta cu toate celelalte? Pana unde putem merge intr-un compromis? Mai bine zis, pana unde ar trebui sa mergem? Cum ne dam seama cand trebuie sa ne retragem si cand nu? Raspunsul e ingropat in instincte.

Exista doua tipuri de persoane: cele care se bazeaza pe instinct si cele care trec de aceasta bariera si ajung la ratiune. In fond, insa fiecare dintre noi ne lasam initial, putin influentate de primul impuls. Puterea ratiunii vine dupa. Si daca instinctul e cel care primeaza, de ce sa nu-l ascultam? De ce sa ne ingropam in detalii si…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.