Cele mai bune documentare din 2019

0

R. Kelly a ajuns la închisoare (dar a ieșit ulterior, pe cauțiune), tot ce știam despre Michael Jackson este chestionat, iar fiecare dintre noi a putut afla cum a fost posibil un dezastru precum festivalul Fyre. Mai jos, veți găsi câteva dintre aceste documentare care ne-au ajutat să înțelegem mai bine ce se întâmplă în jurul nostru și să ne dăm seama că este timpul să ne facem vocile auzite.

Fyre: The Greatest Party That Never Happened

Anunțat ca un festival muzical de lux, Fyre Festival a devenit unul dintre cele mai mari eșecuri ale decadei, după ce mii de oameni care au plătit sume exorbitante pentru un bilet s-au trezit sechestrați pe o insulă din Bahamas, neavând unde să doarmă și unde să se spele. Povestea a făcut subiectul a nu unul, ci două documentare. În timp ce filmul făcut de Hulu e destul de chestionabil din punct de vedere etic (compania l-a plătit cu câteva mii de euro pe fondatorul festivalului pentru câteva declarații lipsite de substanță), cel produs de Netflix reușește destul de bine să recreeze evenimentele care au dus la acest fiasco. Desigur, le puteți viziona pe ambele dacă vreți să vă creați o imagine de ansamblu despre cum a fost posibil acest fiasco.

Surviving R. Kelly

Dacă 2017 a fost anul în care a ieșit la iveală furia împotriva abuzurilor din partea bărbaților aflați în poziții de putere, 2018 a fost despre transformarea acestei furii în discuții productive, iar 2019 pare să fie anul în care analizăm mai bine ce am învățat în tot timpul ăsta și ne pregătim pentru viitor. Unul dintre filmele documentare care contribuie la asta este Surviving R. Kelly, care dă glas presupuselor victime ale celebrului…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.