Cel mai eficient mod în care poți folosi vitamina C în rutina ta de îngrijire

0

În ultima perioadă îngrijirea tenului este unul dintre cele mai populare subiecte, ultimii aducând o mulțime de produse de îngrijire, de la serumuri la acizi și uleiuri. Totodată, produsele cu vitamina C au devenit foarte populare, fiind foarte bune pentru îngrijirea tenului, având antioxidanți esențiali în lupta cu procesul de îmbătrânire.

Deși pot face adevărate minuni pentru tenul tău, folosite necorespunzător pot provoca iritații și arsuri puternice și, tocmai de aceea, ți-am pregătit un ghid complet despre utilizarea produselor cu vitamina C.

Ce este vitamina C?

Înainte de a achiziționa un produs care conține vitamina C, trebuie să știi mai multe despre acest ingredient. Este cunoscut și sub numele de acid ascorbic sau acid L-ascorbic, în funcție de structura lui chimică. Poate fi produs de plante, însă oamenii nu au enzimele necesare pentru a-l produce, așadar avem nevoie de surse externe precum citricele sau suplimentele alimentare pentru a ne lua doza zilnică recomandată.

De ce avem nevoie de asta?

Vitamina C repară țesuturile afectate și ajută sistemul imunitar. Este un antioxidant necesar pentru o viață sănătoasă și, totodată, pentru o piele frumoasă. Mai multe studii au demonstrat că acidul L-ascorbic nu doar că ajută la producerea colagenului, nutrientul responsabil pentru elasticitatea pielii noastre, ci ajută și pielea să lupte împotriva razelor UV.

Așadar, utilizarea unor produse care conțin vitamina C ne ajută să avem o strălucire sănătoasă, ele având și rolul de a repara țesuturile afectate de diverși factori externi, cum ar fi poluarea.

Cât de mult ar trebui să folosești?

La fel ca în cazul oricărui altui produs, trebuie să ții cont de mai mult lucruri atunci când alegi doza potrivită. De cele mai multe ori cantitatea pe care trebuie să o folosești este…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.