Cei mai buni părinți au aceste calități

0

Nu există părinți perfecți și nu există scurtături care să te învețe să fii un părinte mai bun. Ca să fii un părinte bun, ai nevoie de timp, energie, răbdare și experiență, pe care o acumulezi din greșeli. Evident, nu există o listă de calități care să te facă un părinte bun, dar există câteva trăsături pe care le au în comun toate mamele și toți tații considerați a fi părinți buni.

Pentru că a fi părinte presupune, în primul rând, un consum fizic, emoțional și financiar. Îndoiala și teama fac parte din proces. Copiii îți testează în permanență limitele, rezistența, răbdarea. Și nu există părinte care să nu greșească undeva pe parcurs.

Există, totuși, trăsături și deprinderi care te pot pot ajuta să-ți îmbunătățești constant tehnicile de parenting. Evident, nu te naști știind ce să faci în calitate de părinte. Pur și simplu poți să înveți anumite trucuri, dar și să te dezveți de anumite obiceiuri (însă niciodată nu trebuie să cazi în capcana de a te considera un părinte rău). Iar dacă vrei să înveți cum să fii un părinte (mai) bun, învață să-ți cultivi anumite trăsături la fel cum ți-ai cultiva mușchii.

Am alcătuit cu ajutorul psihologilor o listă cu 7 trăsuri de personalitate pe care le au toți cei care se descurcă cu succes în rolul de părinți:

1. Simțul umorului

Cei mai buni părinți au simțul umorului. Iar ăsta este unul dintre cele mai simple trucuri de parenting: să râzi mult. Umorul te salvează în multe situații și dezamorsează tensiunea. Reduce stresul, deschide dialogul și induce o stare relaxată între membrii familiei. Dacă îți activezi latura jucăușă, devii mai umană și mai abordabilă în ochiii copiilor. Părinții lipsiți de simțul umorului au tendința de a supradimensiona îngrijorările și de a pune presiune…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.