Ce vedete își serbează ziua de Sfântul Andrei. Petrec pe 30 noiembrie

0

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei apare, în 30 noiembrie, în calendarele ortodox, romano-catolic, lutheran şi anglican. Ziua Sfântului Andrei a fost declarată prin lege sărbătoare publică şi este zi liberă din anul 2012.

În țara noastră, se spune că ar fi propovăduit cuvântul Domnului în zona Dobrogei. Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul României și al altor unsprezece state și regiuni, cum ar fi Scoția (steagul scoțian reprezintă crucea Sfântului Andrei), Spania, Sicilia, Grecia, Rusia, Barbados, Georgia, Ucraina, Polonia, Malta și altele.

Noaptea de Sfântul Andrei, dintre 29 și 30 noiembrie, are o semnificație aparte, fiind legată de multe superstiții și tradiții, cum ar fi apariția strigoilor, legarea de farmece și vrăji, ghicirea ursitului, protecția gospodăriilor și a animalelor.

Ziua Sfântului Andrei este una cu totul specială și pentru multe vedete din showbiz-ul autohton, care își serbează onomastica, alături de alte sute de mii de români.

De unde vine numele Andrei

Numele „Andrei” derivă din grecescul „Andreas”, care înseamnă „viteaz”, „bărbătesc”.

Printre celebritățile feminine care își aniversează ziua numelui în data de 30 noiembrie, de Sfântul Andtei se numără: Andreea Esca, Andreea Marin, Andreea Bănică, Andreea Mantea,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.