Ce sunt monturile și cum le putem preveni evoluția, înainte să ne afecteze picioarele

0

Astăzi vom aduce în discuție o afecțiune ce apare din ce în ce mai des. Monturile, adică acele umflături osoase ce se formează pe articulația de bază a degetului mare de la picior, cunoscut și sub denumirea de hallux valgus. Cele mai recente studii arată că circa 30% din populație are monturi. Adică un român din 3.

Încălțămintea cu toc înalt și vârful ascuțit nu doar că fac piciorul femeilor să arate superb, dar acoperă și unele probleme cum sunt de exemplu, monturile.

Sunt incomode, arată neplăcut și mai ales, sunt dureroase. Aceste monturi se agravează odată ce persoana înaintează în vârstă. Așa cum s-a întâmplat și în cazul exemplului de azi, Silvia, ce suferă de mai mult de 20 de ani.

„Din tinereţe, din copilărie purtam pantofi strâmbi și ascutiti și de la asta s-au format”, a declarat Silvia Mitrea, 48 de ani.

„Ati încercat soluții? Remedii?”, a întrebat un reporter.

„Nu, sincer nu. În continuare ma chinui și port pantofi strâmti, dar asta e. Încă se poate, încă rezist. Nu port pantofi largi pt ca sunt comozi și atât. Cum era vorba aia? Rabdă baba la frumos?”, a declarat Silvia Mitrea, 48 de ani.

Ca să mai poată ameliora durerea, Silvia își punea seara picioarele în apă rece. Iar a doua zi o lua de la capăt, pe aceleași tocuri foarte inconfortabile. S-a gândit și la varianta operației, doar că teama o împinge să reziste în această situație.

Este adevărat că pantofii cu toc nu sunt de fapt cauza directă, dar pot agrava o astfel de afecțiune, până în momentul în care nu se mai poate face nimic.

„În principiu foarte multe femei au mici deformari ale oaselor, acel mont popular spus, acele deformari apar în principiu ereditar, încă din frageda tinerețe se vede cine va avea probleme, dar și o incaltaminte neadecvata, incaltaminte strâmtă, încăltăminte care nu se potrivește fizionomiei piciorului….

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.